diumenge, 12 de juliol de 2009

Concepció Veray insta el tripartit a impulsar la reforma de la plaça Catalunya de Girona

La portaveu del PPC a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, presentarà al proper dimarts en el Ple de l'Ajuntament de Girona una moció per impulsar la reforma de la plaça Catalunya de Girona. La líder popular vol que l'Ajuntament acordi demanar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que prioritzi i tiri endavant quant abans el projecte de reforma de la Plaça Catalunya d'aquesta ciutat i que es creiï una comissió amb totes les parts afectades per la reforma.

La líder del PP gironí, Concepció Veray, considera que és el moment més adequat per presentar aquesta proposta, ja que des de "l'ACA ens diuen que no hi ha pressupost per a la reforma, però l'Ajuntament tampoc els ha dit que l'obra fos prioritària", un fet que segons la líder popular "l'equip de govern sí ens va dir que van demanar".

Per Veray, des que al 2001 l'agència de la Generalitat va recomanar reformar la plaça Catalunya pel perill que poden suposar les riuades sobtades, "l'equip de govern no ha fet res".

Per la cap del grup municipal del PP, és molt important que els partits representats al ple es mostrin units i impulsin la reforma de l'espai per "evitar que aquest sigui dissenyat des de Barcelona". Veray aposta perquè a l'acord també hi participin totes les parts implicades, com "els veïns i els comerciants de la zona".

Veray ha explicat que l'actual plataforma permet engolir un màxim de 500 metres cúbics d'aigua per segon, però els estudis de l'ACA estimen que, en cas de crescuda sobtada del riu Onyar, per la zona hi podrien arribar a passar fins a 1.300 metres cúbics per segon i això suposa un perill pel barri vell i la seva zona comercial.

Tot i que alguns estudis diuen que les crescudes d'aquesta magnitud només passen cada 500 anys, per Veray "no és justificable que s'hagi deixat oblidat un projecte d'aquesta rellevància durant tant de temps", ja que "la realitat demostra que de mitjana hi ha hagut 4 ó 5 grans inundacions a Girona cada segle".

Finalment, Veray no s'ha mostrat gaire esperançada amb el fet que la proposta tiri endavant. Segons la popular a la junta de portaveus del divendres, el "tripartit, tot i que van dir que s'estudiarien la proposta, sembla que ara es fa enrera i diu que no ho veu prioritari fet que em fa pensar no donaran suport a la proposta".Notícies publicades sobre aquest tema

Diari de Girona