diumenge, 12 de juliol de 2009

Concepció Veray lamenta que Girona no apugi les sancions per les infraccions que cometin els propietaris de gossos de raça potencialment perillosa

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha lamentat que l'equip de govern no hagi tingut en compte les al·legacions del seu grup en l'ordenança municipal de protecció, control i tinença d'animals, en els aspectes relacionats amb les sancions per les infraccions que cometin els propietaris de gossos de raça potencialment perillosa.

Veray volia que les sancions relacionades en l'aprovació inicial que apareixen amb sancions dins d'una forquilla (per exemple de 1.000 a 3.000 euros), quedessin concretades sempre en la màxima quantia quan fossin gossos perillosos. Entre els exemples, hi ha tenir gossos de les raça especificades com a perilloses sense la llicència necessària. L'equip de govern mantindrà la sanció en 2.000 euros, i el PP reclamava que fossin 3.000 euros. Pel que fa a passejar el gos perillós sense morrió o sense cadena, té una sanció de 600 euros. El PP volia la màxima sanció d'aquestra tipologia, que seria 1.500 euros. Vendre's un gos a una persona sense llicència, es manté en 2.000 euros i el PP volia que fossin 3.000.

La Portaveu Popular considera que les ordenances han de servir per vigilar els gossos perillosos i perquè els seus propietaris sàpiguen que no poden infringir la llei. Al seu parer, en aquest tema s'ha de fer "inflexible i dur", per evitar situacions com l'atac, dilluns, d'un rottweiler a una nena al costat del cementiri. La nena segueix ingressada a l'hospital després de ser operada per les múltiples mossegades.

Veray, també lamenta que no s'hagi acceptat la seva proposta de fer una campanya informativa per explicar l'ordenança, que s'ha d'aprovar en el ple de dimarts. Segons Veray, això pot voler dir que l'Ajuntament té pressa per recaptar diners, quan considera que l'ordenança hauria de servir per fomentar el "civisme i la convivència".

Veray ha anunciat que el vot final a aquesta ordenança serà l'abstenció i no només perquè no s'ha endurit el tema de gossos perillosos, sinó també perquè hi ha alguns articles que veu "ambigus", com per exemple el redactat d'un dels articles sobre les zones de passeig dels gossos el qual no aclareix prou si es pot passejar un gos en un parc o no, i altres que queden totalment supeditats a la interpretació de l'agent que posa la sanció.