dimarts, 1 de febrer de 2011

Article Concepció Veray - Girona Notícies 31/01/2011

ELS GIRONINS NECESSITEM UNA GARANTIA DE CANVI

Aquestes dues últimes setmanes l’actualitat política de la ciutat de Girona ha estat marcada pel nomenament, per part del nou Govern de la Generalitat, de Joan Pluma com a director general de patrimoni cultural i per tan per la seva renúncia com a regidor d’urbanisme de la ciutat, entre molt altres càrrecs de representació activa d’aquest polític del PSC Gironí.

Alguns han volgut treure importància a aquest fet, altres tancar aquest episodi ràpid perquè consideren que no els hi fa cap bé electoralment parlant però la veritat és que no és un fet ni mancat d’importància ni que es pugui donar per oblidat i tancat d’aquesta manera i sobre el qual crec que es important i necessari reflexionar-hi.

Puc estar d’acord que la decisió del Sr. Pluma és una decisió personal, ell i només ell ha escollit acceptar aquest nou càrrec i deixar de representar la ideologia i els valors que fins avui sempre havia defensat, els del PSC, per entrar a formar part d’un Govern de CiU, i per tan a representar uns valors ideològics criticats per part seva fins a dia d’avui en la majoria d’àmbits. Amb el que no puc estar d’acord però, és que amb aquests argument s’intenti donar per tancat el tema. I no hi puc estar d’acord perquè algú que representa el govern de CiU, no el del PSC, aquest va governar més de set anys i no li va donar mai cap càrrec al Sr. Pluma, va considerar i decidir que el Sr. Pluma era la persona adequada per aquest càrrec, i per tan, cal, que aquest algú, ens expliqui als ciutadans el perquè d’aquesta decisió, és necessari i no si val intentar tapar-ho tot amb crítiques ja conegudes per intentar calmar aquells ciutadans que ara es senten enganyats i traïts, com tampoc si val intentar justificar-ho demanant a tots els catalans un “acte de fe” en relació a la bona gestió que pot fer el Sr. Pluma al capdavant de l’àrea que se li ha encomanat, aquesta vegada al Govern de Catalunya, quant la gestió d’aquest senyor els últims vuit anys a l’Ajuntament de Girona ha estat nefasta i perjudicial per a tots els gironins.

En política les coses no passen perquè si i les casualitats no existeixen. I el que suscita aquest nomenament del Sr. Pluma és més el pensament que és conseqüència directa del pacte de legislatura, no tan sols d’investidura com ens han intentat fer creure, entre CiU i el PSC, perquè el Sr. Mas fos investit President de la Generalitat, que no pas altre cosa. És a dir, una mostra clara de la existència real de la “sociovergència”, una opció, legítima, és veritat, però per mi equivocada davant la imperiosa necessitat de canvi real i total que ens fa falta a Catalunya, així com a tots aquells municipis governats pel PSC des de fa anys, com és el cas de la ciutat de Girona, i que ens situa al PPC com la única força política,també a Girona, que pot garantir el canvi real i necessari al Govern de la nostre ciutat.

Concepció Veray Cama.-
Portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Girona cal un canvi ja!