dimecres, 16 de febrer de 2011

El futur de l’aeroport de Girona en perill

L’aeroport de Girona Costa Brava és una Infraestructura necessària i estratègica pel desenvolupament de les comarques de Girona en general i per la ciutat de Girona en particular, així com també una peça clau i vital per tot el sector turístic gironí, ja que és un dels principals instruments que necessitem per aconseguir desestacionalitzar el turisme a casa nostre, i per tan cal treballar per potenciar-lo al màxim i no deixar-lo morir de cap de les maneres. Avui, per desgràcia, la notícia que coneixem ens indica que el nou Govern de la Generalitat no ho creu ni veu així i Ryanair, la companyia que actualment manté aquest aeroport, fet que no hauria tampoc de ser així, acaba d’anunciar que per manca d’entesa amb el Govern dels “millors” del Sr. Mas cancel•larà en breu 18 rutes des del aeroport de Girona cosa que suposarà una disminució de més d, 1,7 milions de passatgers a l’any i que afectarà, sigui directa o indirectament, a més de 1.500 treballadors.

Fa encara no tres mesos, com tots recorden, estàvem immersos en una campanya electoral, i el Candidat de CiU, el Sr. Santi Vila ens explicava als ciutadans lo important que era arribar a un acord amb la companyia Ryanair per tal que aquesta companyia, malgrat haver-se instal•lat al aeroport del Prat no abandones de manera dràstica Girona, jo fins i tot recordo que aquestes declaracions les feia en una roda de premsa a l’aire lliure just al costat d’aquesta infraestructura, però ara sembla que això CiU ho ha oblidat i mentre fa unes setmanes anunciava que ajudava a Spanair amb 20 milions d’euros avui coneixem la notícia de que la manca de voluntat de complir l’acord d’intencions firmat finalment entre l’anterior Govern de la Generalitat i Ryanair, aquesta companyia ha decidit retallar dràsticament els vols que operarà des de Girona, un acord d’intencions que cal recordar també totes les forces polítiques, inclòs CiU, van veure amb bons ulls i es van comprometre a respectar si desprès del 28 de novembre tenien responsabilitats de Govern, però la realitat avui supera tot això i ens mostra com CiU, un cop arriba al Govern, oblida els seus compromisos i les seves promeses.

Així doncs, la notícia avui de la decisió presa pel Govern del Sr. Mas en relació a Ryanair, sumat a les decisions ja conegudes sobre l’aturada de les obres de construcció del nou Hospital Josep Trueta, de la nova Comissaria Regional dels Mossos d’Esquadra a Salt, del Nou Parc de Bombers a Fornells, dels nous equipaments educatius que haurien de permetre eliminar els actuals barracons existents, posen de relleu que el nou Govern de la Generalitat amb les seves decisions deixa de banda les comarques de Girona.

Ara be, malgrat és veritat que la mala notícia d’avui és exclusivament responsabilitat de l’actual Govern de CiU, ells no són els únics culpables de la situació en que es troba l’aeroport, ja que durant tots aquests anys per part del Govern del Sr. Zapatero i del Sr. Montilla les coses tampoc s’han fet bé perquè en cap moment s’ha treballat per aconseguir que altres companyies àrees s’establissin a l’aeroport de Girona, i com sempre hem defensat i demanat des del PPC aquesta és l’única fórmula per evitar el que està passant ara, és a dir, que la dependència que té l’aeroport de Girona en relació a Ryanair sigui total i les decisions d’aquesta companyia posin en perill el futur del nostre aeroport.