diumenge, 27 de febrer de 2011

L'Oficina Antifrau demana informes d'obres del 2009 i 2010 a l'Ajuntament de Girona

Comunicat dels portaveus dels grups municipals de Convergència i Unió i del Partit Popular de Catalunya a l’Ajuntament de Girona

Davant la informació apareguda a la premsa segons la qual l’Ajuntament de Girona és objecte d’una investigació per part de l’Oficina Antifrau a l’entorn de diversos processos de licitació i contractació d’obres del període 2009-2010, i davant la confirmació que en fa l’alcaldessa en declaracions a Diari de Girona de l’edició d’aquest diumenge 27 de febrer de 2011, volem expressar el següent, en nom dels nostres respectius grups municipals.

• La nostra sorpresa i astorament perquè una investigació d’aquesta naturalesa afecti l’Ajuntament de Girona, fet davant del qual reclamem que els treballs de l’Oficina arribin al fons amb rigor i rapidesa, per aclarir si hi ha responsabilitats o no en els dossiers objecte d’investigació.

• La manca de respecte que representa que com a portaveus municipals hàgim de conèixer aquesta situació a través dels mitjans de comunicació i no, com seria desitjable en una corporació que respecti el pluralisme i la funció democràtica de tots els grups polítics, mitjançant una comunicació de l’alcaldessa de Girona.

• És inacceptable que una part de la Corporació, com som els grups municipals a l’oposició, sigui marginada d’una informació rellevant que afecta la Institució, i diu molt del tarannà que ha presidit la manera de governar Girona.

• Demanarem explicacions a l’alcaldessa tant a la propera junta de portaveus com al Ple ordinari del dia 8 de març, tant per les raons de la nul•la comunicació amb els grups com sobretot per l’abast d’aquestes investigacions.

Girona, 27 de febrer de 2011
Carles Puigdemont i Casamajó, Portaveu del GM de CiU
Concepció Veray i Cama, Portaveu del GM del PPC

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que els que, de moment, esteu a l'oposició no us quedeu de braços creuats i abans del maig es pugui saber si realment s'ha afavorit a algú en aquests expedients que ha demanat l'Oficina Antifrau.

A més, llegint el diari de Girona he vist que a una de les empreses que s'està investigant l'Ajuntament els va perdonar una multa d'uns vint milions de les antigues pessetes. Tindrà alguna cosa a veure?

Concepció Veray Cama ha dit...

Evidentment que no ens quedarem de braços creuats i en el Ple de la setmana que ve demanarem a l'Alcaldessa explicacions sobre tot aquest tema.

Volem que s'aclareixi tot això i quant abans millor perquè un tema com aquest és molt greu i no es pot deixar de banda ni obviar.