dissabte, 5 de març de 2011

Concepció Veray : “Aturar el projecte del nou Hospital Josep Trueta és un greu error”

Concepció Veray : “Aquest és un projecte important per la ciutat de Girona i no podem quedar-nos de braços creuats davant la decisió del nou Govern de la Generalitat d’aturar-lo”

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona i candidata del PPC a l’Alcaldia de Girona, Concepció Veray ha presentat una moció a l’Ajuntament de Girona perquè en el Ple de la setmana vinent aquest es pronunciï sobre la decisió del Departament de Salut d’aturar la construcció del nou Hospital Dr. Josep Trueta.

Veray considera que “aturar aquest projecte és un greu error”, i ha explicat que ha presentat aquesta moció perquè “ davant la coincidència de la majoria de les forces polítiques gironines en relació a la necessitat de tirar endavant aquest projecte és important aconseguir un pronunciament sobre el tema del Ple, a banda del que cada un de nosaltres hagi pogut dir sobre el tema i les accions que cada grup polític hagi fet sobre el mateix al Parlament de Catalunya”.

“El Govern de la Generalitat ha de rectificar i no aturar el projecte de construcció del nou Hospital Josep Trueta de Girona”, ha dit la Portaveu Popular, que ha afegit que “aquest és un projecte important per la ciutat de Girona i no podem quedar-nos de braços creuats davant la decisió del nou Govern de la Generalitat d’aturar-lo”.

La Portaveu popular ha insistit també en que “l’actual Hospital Josep Trueta ha quedat obsolet i necessita d’una modernització urgent per poder convertir-se en un hospital d’alt nivell. Aquest és un projecte bo, consensuat amb tots els agents implicats i que ens ha de permetre convertir-lo en l’Hospital de referència de les comarques de Girona, i per tant no podem permetre que es retardi la seva execució encara més anys”.

“La mala situació de les finances de la Generalitat no ha de frenar projectes importants com és en aquest cas la construcció d’aquest nou hospital a Girona”, ha explicat Veray que seguidament ha afegit que “s’han de reduir despeses d’acord, però cal fer-ho retallant en àmbits no essencials com és el cas de les despeses en publicitat, publicacions, accions protocol•làries, informes o reduint el nombre d’empreses o ens públics que depenen de la Generalitat”. .

“Per tal de que aquest projecte pugui ser una realitat aviat cal no posposar-lo ni un dia més i que al llarg d’aquest any 2011 el govern presenti el projecte constructiu i el calendari d’execució de les obres”, que és el que demana la moció presentada segons ha explicat Veray.