dijous, 21 d’abril de 2011

Concepció Veray considera que la retallada pressupostaria que patirà l’Hospital Josep Trueta és inacceptable

La candidata del Partit Popular a Girona, Concepció Veray, s’ha reunit aquest matí amb la directora de l’hospital Josep Trueta de Girona, Maria Àngels Morales, per parlar sobre el futur del centre. La directora ha assegurat que encara no saben quina serà la retallada definitiva que patirà l’hospital, però que es parla d’un 11%, cosa que suposaria una retallada de 16 milions d’euros.

Per a la candidata popular la retallada anunciada “és inacceptable” i demana al Govern que rectifiqui i que retalli en altres àmbits i no en serveis essencials com és la sanitat.

Per Veray “és inexplicable i ètica i moralment reprovable que s’anunciï que es retalla un 11% el pressupost d’un Hospital com el Josep Trueta i al mateix moment s’apugin els sous dels responsables de les delegacions territorials del Govern”.

Veray s’ha mostrat molt preocupada també pel projecte de construcció del Nou Hospital Josep Trueta que actualment ha quedat aturat. En aquest sentit la candidat popular ha dit que “el més important ara és saber si és veritat que el Govern de la Generalitat es planteja traslladar l’Hospital Trueta a Sant Gregori”, i ha afegit que “El Conseller de Salut ha d’aclarir d’una vegada per totes el futur del nou Hospital Josep Trueta. Si el Govern de CiU vol treure’l de Girona i fer el nou a Sant Gregori els gironins i les gironines ho han de saber abans del 22 de maig”

“Nosaltres hem defensat i seguirem defensant que el projecte actual de construcció del Nou Hospital Josep Trueta es tiri endavant perquè una ciutat com Girona no es pot permetre perdre’l”

Per a Veray la prioritat és avançar de mica en mica en el projecte i ha afegit que “cal començar per solucionar problemes com els que presenta el servei d’urgències o el trasllat del laboratori al Santa Caterina tal i com ja demanàvem en la moció presentada pel PPC al l’Ajuntament de Girona i aprovada per tots els grups excepte CiU”.