dissabte, 30 d’abril de 2011

Concepció Veray creu que l’increment de la taxa d’escombraries els últims 7 anys a Girona ha estat desmesurat

Segons ha publicat avui el Diari de Girona, un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris revela que Girona és la ciutat amb la taxa d’escombraries més cara de tot l’estat. La mitjana és de 142 euros a l’any per habitatge, una xifra que gairebé dobla el promig de l’estat espanyol, que és de 78,9 euros.

L’alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, creu que “l’increment d’aquesta taxa els últims 7 anys ha estat desmesurat i cal una revisió urgent per tal de situar-la a nivells més normals i assequibles per als ciutadans”.

Aquesta és una qüestió que el Partit Popular porta 7 anys denunciant i que sempre ha criticat en els debats dels pressupostos. A més, Veray denuncia que “la taxa que paguen els gironins actualment no es correspon amb el servei que reben, fet que encara fa més inadmissible l’augment que ha patit aquesta taxa els últims anys”.

La candidata popular ha assegurat que “el PPC de Girona es compromet a rebaixar-la en un 20% en els propers 4 anys”. Per a Veray cal un canvi de govern, ja que fins ara els partits d’esquerres i progressistes han aplicat polítiques equivocades com l’augment de la pressió fiscal. “És el moment que altres opcions polítiques, com el PPC, puguin demostrar que hi ha una altra manera de governar i que rebaixar taxes i impostos als ciutadans en moment de crisi no és tan sols possible sinó que a més és positiu tant pels ciutadans com per la reactivació de l’economia”, ha afegit.


El Partit Popular de Girona creu el govern ha de donar les condicions adequades per reactivar l’economia. “Cal millorar la fiscalitat a Girona, i per això ens comprometem no tan sols a rebaixar la taxa d’escombraries sinó també a revisar totes les taxes i impostos per tal d’introduir més i millors bonificacions en algun d’ells, com per exemple l’ampliació fins al 90% de l’IBI per a les famílies nombroses, i rebaixes concretes a taxes com les que paguen els restauradors per les terrasses, una taxa que ha estat incrementada aquest últim any de manera desproporcionada”, ha afegit Veray.

Finalment, la candidata popular creu que en aquests moments de crisi la rebaixa d’aquesta taxa no només s’ha d’aplicar sobre els particulars sinó que també sobre la taxa de recollida de residus que paguen els locals comercials. Veray ha dit que “aquest és el comprimís del PPC, rebaixar-la per a tots. Creiem que aquesta és una mesura més per ajudar als comerciants i restauradors gironins en aquests moments de dificultats”