divendres, 29 d’abril de 2011

Concepció Veray participa al debat del Col•legi d'Arquitectes i recorda que Girona necessita un canvi que només pot garantir el PPC

L'alcaldable del PPC per Girona, Concepció Veray, ha participat aquest vespre al debat organitzat pel Col•legi d'Arquitectes de Catalunya. Un debat innovador que plantejava als candidats 20 fotografies agrupades en 5 temes: el Barri Vell, les vies i el tren, l'Hospital Josep Trueta, el Parc de la Devesa i els equipaments.

La candidata popular ha estat l’encarregada d’encetar aquest debat i durant 7 minuts ha explicat les propostes del Partit Popular entorn als cinc temes. Per al PPC de Girona, el Barri Vell és l’atractiu més gran de la ciutat. Veray ha assegurat que “s’ha de fer un pas més i treballar amb la societat gironina i les entitats per aconseguir que sigui declarat Patrimoni de la Humanitat” L’alcaldable també ha dit que cal una reforma de la Plaça Catalunya i, un cop feta aquesta reforma, una ampliació de la plaça.

En quant a les vies i el tren, la candidata popular ha dit que “la ciutat necessita el soterrament del tren convencional i del tren d’alta velocitat així com la desaparició del viaducte ferroviari per tal de millorar la connectivitat dels barris”. Veray també ha afegit que s’ha d’obrir un debat amb els ciutadans sobre l’espai que quedarà lliure, un cop desaparegui el viaducte. Un espai on poder ubicar serveis i equipaments.

El Partit Popular creu primordial que el projecte del nou Trueta estigui acabat abans del 2020 i sobretot que l'hospital es quedi a Girona. Per a Veray el Trueta és un hospital de referència a Catalunya i la ciutat de Girona no es pot permetre perdre un equipament com aquest.

La candidata popular també ha parlat del Parc de la Devesa i creu que el Pla d'Usos és el punt de partida per revaloritzar aquest espai. “Els gironins i gironines s'han de sentir segurs a la Devesa i el parc ha de ser un lloc de trobada i de cohesió social”, ha afegit Veray.

L’últim tema a destacar en la seqüència d’imatges ha estat els equipaments. L’alcaldable del PPC per Girona ha destacat la importància que les obres de la nova biblioteca del carrer Emili Grahit ja hagin començat. Veray ha assegurat que “aquest equipament al costat del Bòlit donarà vitalitat al barri”. A més, per la candidata popular el Bòlit també donarà un impuls cultural a la ciutat, però en moments de crisi cal prioritzar altres temes i infraestructures.

Per a Veray el principal problema és que “fins ara, al govern li ha faltat escoltar als ciutadans i moltes vegades ha pres decisions d’esquenes als gironins. Per aquest motiu el PP aposta per un nou govern que tingui en compte als ciutadans i a tots els sectors econòmics de la ciutat i hi treballi conjuntament”. La candidata ha posat l’exemple del debat sobre el viaducte a la ciutat. Per a Veray cal saber què pensa la ciutadania sobre aquest tema i evitar que ningú faci negoci amb l’espai alliberat.

Per al Partit Popular la reactivació econòmica i sortir de la crisi és avui la màxima prioritat. “Les petites i mitjanes empreses són les que creen ocupació, no l’administració és per això que cal que l’administració treballi per aconseguir les condicions idònies perquè puguin tornar a crear ocupació a Girona”. “Cal més i millor col•laboració entre el sector públic i el privat, aquest és element necessari per poder treure la ciutat de la greu situació de crisi en que es troba actualment”, ha dit la candidata popular. En aquest sentit, Veray ha proposat fer convenis amb el GEIEG per tal que les instal•lacions d’aquesta agrupació puguin ser utilitzades i ofertades a tots els ciutadans a preus accessibles enlloc que l’ajuntament segueixi construint equipaments esportius, perquè en temps de crisi cal optimitzar recursos.

Finalment, l'alcaldable per al PPC a Girona ha deixat clar que “després de 32 anys, Girona necessita un canvi de govern, però no un canvi només de nom o color polític sinó un canvi de rumb, de polítiques, de prioritats i de manera de fer les coses, un canvi que, a Girona, només pot garantir el Partit Popular de Catalunya”.