dimecres, 27 d’abril de 2011

Concepció Veray participa en el debat organitzat per la Mancomunitat de Santa Eugènia- Can Gibert

L'alcaldable del Partit Popular per Girona, Concepció Veray, ha participat aquest vespre en el debat de Santa Eugènia-Can Gibert. Un debat amb el temps limitat i sota el lema 59’’ segons per 4 anys”.

Els candidats a l'alcaldia de Girona han comptat amb poc menys d'un minut per tractar els 10 temes que més preocupen a la Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert. L'urbanisme ha estat el tema que ha encetat el debat. Per Veray “cal frenar i deixar reposar el projecte actual d’aparcament a la frontissa de Santa Eugènia i estudiar altres opcions com per exemple fer un aparcament soterrat a la Plaça del Barco”.

En quant als espais públics, Veray ha explicat que la creació de noves zones verdes s'ha de planificar bé i ubicar-les a llocs on els ciutadanas les puguin gaudir. La candidata popular també ha avançat que a la Frontissa s'hi hauria d'incloure un parc de salut.

Pel que fa a la construcció de nous equipaments en aquests barris, Veray ha explicat que “el més important en aquests moments és ser conscients de la greu crisi econòmica en la qual ens trobem i per tant no fer promeses que després són impossible de complir”. Per aquesta raó en aquest àmbit ha explicat que “cal potenciar la Marfà, un equipament que ja hauria d'estar en funcionament”.

“En la propera legislatura s’ha de tirar endavant definitivament la reconstrucció del Pont del Dimoni”, ha afirmat Veray, que ha afegit que “un cop reconstruït, cal incloure'l en els circuits d’atractiu turístic de la ciutat”.

A més, per a la candidata popular no s'ha d'oblidar la participació ciutadana i el suport a les entitats. Veray ha assegurat que “cal una nova manera de governar, basada en escoltar els ciutadans i tenir-los més en compte” compromís que ha adquirit si el PPC té responsabilitats de Govern a partir del proper 22 de maig. Per a l'alcaldable del PPC a Girona “cal desenvolupar més els mecanismes de participació ciutadana i donar una millor informació als ciutadans”.


La candidata popular ha recordat que “Santa Eugènia-Can Gibert és un dels barris amb més immigració de la ciutat i no podem seguir vivint d’esquenes a aquesta realitat”. “Des del PPC apostem per una immigració legal, ordenada i amb els mateixos drets i obligacions que la resta de ciutadans, i això passa per lluitar contra la immigració irregular exigint més i millor aplicació de la llei vigent”

En quant als joves, Veray aposta perquè la biblioteca Salvador Allende es converteixi en un espai per als joves del barri a través d’un model de co-gestió del mateix.

Veray ha assegurat també que “cal potenciar l’esport base com a valor i element de cohesió social”. La candidata popular creu que “s'hauria de fer un pla esportiu a tota la ciutat que contemplés un conveni amb el GEIEG per l'utilització de les seves instal•lacions, un tema sobre el qual el GEIEG hi està totalment obert i disposat”, ha explicat Veray.

El comerç ha estat l'últim tema del debat, un sector que per a la candidata popular ajudaria a reactivar l'economia. Veray ha dit que “cal un pla de turisme i comerç a tota la ciutat, una millora de la fiscalitat als comerços i crear les condicions idònies perquè la gent vagi a comprar als comerços de la ciutat”. I seguidament ha afegit que “millorar la seguretat, la neteja o els aparcaments, són accions a dur a terme per tal d’ajudar al comerç de la nostre ciutat, un comerç de proximitat que cal cuidar i dinamitzar”.

Finalment, l'alcaldable del PP per Girona ha recordat que Santa Eugènia-Can Gibert ha rebut una inversió de 14,5 milions d'euros del Pla de Barri, una inversió que no s'ha gestionat correctament. Per a Veray s'ha de replantejar la gestió dels diners públics i més en aquests moments de crisi. La candidata popular ha afegit que “actualment s'ha de fer més amb menys recursos, per això cal un nou govern a la ciutat que gestioni millor i que amb menys, sigui més eficaç i eficient”