dijous, 28 d’abril de 2011

Concepció Veray presenta el eixos principals del programa electoral del PPC a Girona

La candidata del PPC a l’Alcaldia de Girona i actual portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha explicat avui els principals eixos del programa electoral que el PPC presentarà a la ciutat de Girona de cara a les eleccions municipals del 22 de maig.

La reunió que el PPC de Girona ha celebrat al llarg d’aquest cap de setmana ha servit doncs per marcar definitivament els eixos principals del programa electoral, el qual, Veray ha definit com “el millor programa per a la ciutat perquè reflecteix de manera clara les mesures que cal prendre des del consistori municipal per tal de donar solucions als problemes reals dels ciutadans”.

La candidata popular ha explicat que “el programa electoral del PPC de Girona es centrarà en 6 eixos: la recuperació econòmica, la seguretat, la mobilitat, el manteniment i la neteja de la ciutat, la immigració i l’ajuda a les persones”, seguidament Veray ha explicat que “volem centrar el nostre projecte en allò que realment preocupa als gironins i a les gironines en aquests moments”. Per a l’alcaldable del PPC per Girona és molt important escoltar els ciutadans i tenir-los en compte a l’hora de governar. “Més societat, millor govern”, ha afegit Veray, que, a més, creu que s’han de fomentar els valors d’austeritat, confiança, llibertat, cohesió i seguretat. (Repassar si falten valors)

Per a la portaveu del PPC a l’ajuntament de Girona “el nostre és un programa de govern, sorgit del contacte diari amb els ciutadans al llarg de molts mesos, que afronta els problemes reals de la nostra ciutat i que té com a principal objectiu la millora de la qualitat de vida de tots els gironins i les gironines”

En aquest sentit la Portaveu Popular ha explicat que “la màxima prioritat és la recuperació econòmica de la ciutat, cal tornar a fer de Girona una ciutat amb oportunitats per a tots, generadora d’ocupació i amb futur”. Veray també ha dit que és necessari un Pla estratègic de turisme i comerç que reactivi l’economia de la ciutat i la faci sortir de la crisi .

“Tenim grans potencialitats a la nostra ciutat, el què cal ara és creure-nos-ho i actuar en conseqüència”, ha dit Veray que seguidament ha afegit que “Girona no tan sols ha de ser una ciutat amb atracció turística sinó que també pot ser una ciutat de negocis, tenim les característiques idònies per fer-ho, ara bé, cal sortir a explicar-ho, a vendre-ho, per tal d’atraure noves iniciatives empresarials, les quals ens permetin dinamitzar i diversificar la nostra economia local i crear ocupació”. A més, l’alcaldable del PPC de Girona creu que la ciutat necessita una millora de la fiscalitat, començant per la rebaixa selectiva d’algunes taxes com és el cas de la taxa d’escombraries i de les terrasses dels bars.

Pel que fa als altres eixos programàtics, en referir-se a la seguretat, la candidata popular ha explicat que “volem una ciutat segura i de respecte per tal de garantir la llibertat dels ciutadans, i per això, entre altres coses, cal fer un esforç per incrementar el nombre d’agents de la Policia Municipal i apostar decididament per la implantació de la figura de l’agent cívic a tots els barris de la ciutat així com elaborar una nova ordenança de civisme i convivència”.

A més, Veray ha parlat de la mobilitat, sobre la qual ha dit que “millorar la mobilitat en totes aquelles zones de la ciutat que actualment es veuen afectades per les obres del TAV, solucionar els problemes de trànsit en els que són a dia d’avui punts negres de la ciutat, com per exemple, l’accés al Carrer del Carme des de la Plaça dels Països Catalans i la Plaça del Lleó, millorar la manca de places d’aparcament en la majoria de barris o revisar algunes de les zones blaves existents actualment a la ciutat són també una prioritat per a nosaltres”. La candidata popular creu que “és inacceptable que Girona no tingui redactat un pla de mobilitat que resolgui aquests punts negres i que, a més, cal potenciar el transport urbà”.

En relació al manteniment i la neteja de la ciutat la candidata popular ha explicat que “presentarem propostes concretes per millorar la neteja de la ciutat ja que és evident que la percepció de la gran majoria de ciutadans és que Girona està bruta, fet que des del PPC hem denunciat durant els últims 4 anys i que per part del Govern se’ns ha negat constantment”. I ha afegit que el Partit Popular aposta perquè tots els barris de la ciutat disposin de contenidors soterrats, una proposta que hauria d’estar acabada a finals del 2015.

Pel que fa al fenomen de la immigració Veray ha dit que “volem una immigració regular i ordenada, amb els mateixos drets però també amb les mateixes obligacions i els mateixos deures que la resta de ciutadans i per tant cal lluitar de manera ferma contra la immigració irregular i aquella que no respecte les nostres normes de convivència”.

La candidata popular ha parlat també sobre un dels altres eixos del seu projecte, l’ajuda a les persones i en aquest àmbit ha explicat que “poder donar més i millors ajudes a les famílies que en aquests moments de greu crisi econòmica és important i en aquest sentit creiem que cal plantejar mesures concretes com l’establiment d’ajudes en la compra dels llibres de text, rebaixa d’algunes taxes, més i millors bonificacions en alguns impostos, increment del nombre de places públiques d’escola bressol o la creació de ludoteques públiques en els centres cívics”.

Finalment, l’alcaldable del PPC per Girona ha definit el programa electoral com “un programa que inclou les demandes de la societat i que sorgeix de la necessitat de canvi. Un projecte de govern que vol fer sortir la ciutat de la crisi i que suposa un canvi de rumb, de prioritats i de manera de fer les coses”

“Aquestes són doncs les nostres prioritats i sobre les quals al llarg de les properes setmanes seguirem treballant per oferir als ciutadans i a les ciutadanes un seguit de mesures concretes que donin solucions als problemes reals existents avui a la nostra ciutat”, ha conclòs Veray.