dimarts, 17 de maig de 2011

Concepció Veray: “Apostem per una immigració legal i ordenada, amb els mateixos drets i deures que la resta de ciutadans”

L’alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, ha estat avui al Barri de Pont Major amb alguns dels membres de la seva candidatura. La candidata ha aprofitat el dia d’avui per parlar sobre un dels fenòmens més importants dels últims anys, la immigració.

Veray ha afirmat que “no es pot donar l’esquena a una realitat que afecta a barris com Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís”. L’alcaldable ha afegit que “no podem seguir ignorant l’efecte crida que produeix la política socialista”.

L’alcaldable ha assegurat que “el PPC de Girona aposta per una immigració legal i ordenada, amb els mateixos drets i deures que la resta de ciutadans. Una immigració que entri per la porta i que compleixi les lleis, i no per la finestra i de manera il•legal. Amb drets, però també amb deures i que respecti els nostres valors i costums”. Veray ha afegit que “volem fer una política responsable sobre immigració per tal que aquest fenomen no es converteixi en un problema”

Per a la candidata popular “la immigració legal i integrada contribueix positivament al futur de la nostra ciutat. Però la immigració no pot ser incontrolada, il•legal i indiscriminada, perquè ni podem integrar a aquells que no volen integrar-se en els nostres valors ni podem atendre d’una forma humana i digne a un número il•limitat d’immigrants”. En aquest sentit, l’alcaldable ha afegit que “és necessari incrementar els recursos destinats als serveis i ajudes socials”.

Per a Veray, són els ciutadans els què s’enfronten de veritat als problemes derivats de la immigració il•legal. “Una immigració que s’alimenta d’una política demagògica de mirar cap a una altra direcció, una política compartida pel Govern socialista de Zapatero i pel Tripartit català que ha estat consentida i reafirmada per CiU”, ha dit. A més, Veray ha afegit que “el descontrol de les polítiques de immigració és injust per als immigrants que han volgut complir la llei i, a més, afavoreixen l’acció de les màfies, l’abús i la marginalitat”

Per totes aquestes raons el PPC de Girona es compromet a “una tolerància zero amb la immigració irregular”. Veray ha assegurat que “tots els serveis municipals treballaran activament en la detecció de situacions irregulars de persones immigrants i a posar-ho en coneixement de l’autoritat competent”.

“Garantirem que només s’empadronin aquelles persones immigrants que s’identifiquin correctament amb el passaport o el permís de residencia”, ha assegurat Veray.

En quant als drets i obligacions, l’alcaldable ha afirmat que “el PPC de Girona es compromet a treballar per exigir als immigrants en situació regular la seva integració en els nostres valors i per donar-los-hi les oportunitats i els recursos per fer-ho”.

En la mateixa línia, Veray ha afegit que “s’ha d’acabar amb els ‘pisos patera’ i els guetos així com combatre la sobreocupació amb inspeccions sèries i vigilant que les persones que sol•licitin certificats per reagrupació o per aconseguir papers no viuen en pisos sobreocupats”

Finalment, l’alcaldable ha dit que “l’ajuntament ha de tenir més capacitat per ordenar els fluxos migratoris”. El PPC de Girona també reclama al Govern de l’Estat que “els ajuntaments puguin fer informes vinculants en relació a les peticions de reagrupament familiar i d’arrelament per tal que a aquelles persones immigrades que hagin tingut comportaments incívics, és a dir, que hagin incomplert l’ordenança de civisme i convivència de la nostra ciutat, li siguin denegats”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

sra veray, es molt dificil conviure amb inmigrants de diferents cultures, jo tinc dos africans a sota del meu pis, apart dels problemes comunitaria que han hagut i n'hi ha, el problemes que també tenims són les olors culinàries, es passent tot el dia cuinant i part de la nit, sempre fan una olor o una altra, el problema no es que cuinin , si no el fet que es passent tot el dia i nit cuinant, llavors no es pot estendre la roba ni ventil.lar , ara són les dues de la matinada i encara no puc obrir les finestres per a poder dormir amb la fresqueta, sobre aquest tema s'haurien de buscar mecanismes per a poder viure tots plegats amb dignitat, aquests nous vinguts , al tenir les cultures tant diferent a les nostres choquen i molt, i pel que he comprovat aquest inmigrants no s'hadaptaran mai, a més els dius que te molesten les seves pudors i encara obren més, han passat del serveis socials del defensor del ciutadà i de la policia, perquè saven que no hi ha una llei que reguli aquest problemes i saven que tampoc els podem tocar, fan el que els hi dona la gana, ens tenen a les seves mans i l'únic que ens queda , es si no podem aguantar més es marxar del pis i anar a viure a un altra lloc, obligat per les cisrcuantàncies, i la impotència de no poder fer-hi res de res

Anònim ha dit...

Sra Veray, hi ha inmigrants el quals no viuen a Salt ,però viuen s Sta Eugènia, Can Gibert del pla , etc, etc, i quan han entrat a viure amb comunitats no degradades , han pagat el rebut de la comunitat el 1er trimestre i després ja no han pagat més rebuts, hi ha inmigrants que deixent una certa quantitat per a pagar , perquè saven que no els podem embargar , a la meva comunitats , els inmigrants que van entrar fa un sis anys a viure entre uns i els altres deuen 4000 euros , i no se si encara que els embarguem cobrarem els euros que deuen...... no saltres paguem les seves trencadisses etc, etc, sobre aquest tema també s'haurien de fer quelcom , perquè hi ha inmigrants que quan entren a una comunitat no degradada si deixent de pagar els rebuts i amés no miren de respectar-nos ,etc, la comunitat també es comença a degradar , la gent se'n va a buscar un altra lloc que no hi hagi inmigrants vivint ,`perquè saven els problemes que n'hi ha en general amb la inmigració i sobre tot en la convivència diaria