divendres, 6 de maig de 2011

Concepció Veray: “Cal prendre mesures per garantir la seguretat a tots els gironins”

L’alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, ha donat avui el tret de sortida a la campanya electoral de les properes eleccions municipals amb el primer passeig electoral a la Plaça Independència.

Veray ha parlat avui sobre la seguretat a la ciutat de Girona, un dels temes que més preocupen als ciutadans. “Els gironins tenen sensació d’inseguretat i cal prendre mesures perquè això no passi. No només s’ha d’augmentar la policia local sinó que també s’han de millorar altres aspectes com la il•luminació i la neteja als diferents barris i parcs urbans de la ciutat”, ha afegit la candidata.

Per a Veray s’hauria d’incrementar en un 60% la plantilla de la policia local, el què suposaria 82 policies més. “És necessari que els gironins no tinguin por d’anar a qualsevol lloc a qualsevol hora”, una sensació d’inseguretat que per a Veray és present en molts ciutadans. A més, la candidata popular ha afegit que “s’ha de fer una bona planificació de l’increment necessari de la plantilla de la policia local els propers 8 anys”.

El PPC de Girona defensa la figura del policia de barri. “Un policia proper als ciutadans, que proporcioni una nova filosofia en relació a l’organització i la imatge de la policia local. El policia de barri ha de ser una persona de proximitat que estigui al servei de les persones”, ha assegurat Veray.

A més, el Partit Popular de Girona aposta per una coordinació entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local. “Cal fomentar les patrulles mixtes per donar una major sensació de seguretat”, ha dit l’alcaldable. Veray també ha assegurat que “El PPC de Girona es compromet a defensar que la comissaria de Vista Alegre no desaparegui”

Per a la candidata popular és clau buscar noves dependències per a la policia local i crear una oficina de denúncies. “A Girona li cal una nova oficina de denúncies on els ciutadans puguin dirigir-se i unes noves dependències de la policia municipal”, ha afegit. Una oficina que es podria compartir amb el Mossos d’Esquadra i que es podria ubicar al Barri de Santa Eugènia.

L’alcaldable del PPC per Girona ha assegurat també que “el Partit Popular de Girona aposta per potenciar la Junta Local de Seguretat, on les associacions i els ciutadans no han tingut prou participació els darrers anys”. A més, per a Veray cal tenir en compte i escoltar les entitats, ja que cada barri de la ciutat és diferent.

Una altra mesura proposada pel Partit Popular de Girona són els plans preventius contra la violència i l’incivisme a cada barri. Veray ha dit que l’ajuntament té una despesa de 350.000 euros en reparacions per actes incívics. “Per evitar aquesta despesa cal educar a la societat des de petits, implicar valors de tolerància, respecte i sobretot aplicant una fermesa 10 i una tolerància 0”, ha assegurat l’alcaldable. “Només així aconseguirem una Girona segura, cívica i que els ciutadans visquin i convisquin millor”, ha afegit. A més, la candidata popular creu que “s’ha de fer una nova ordenança de civisme, ja que l’actual data de l’any 96”.

Finalment, l’alcaldable del PPC de Girona ha conclòs dient que “cal potenciar i assegurar la presència de la policia local a la sortida i entrada dels col•legis de la ciutat”. Una mesura que per Veray lluitaria contra l’absentisme escolar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

una pregunta. Agilitzareu el tema de les obres del AVE? Y el tema de l'Aeroport? Aconseguireu que Ryanair continui a Girona? Y el tema de l'ocupació, en cas de que la gent no aconsegueixi feina, els hi donarieu un incentiu perque puguin tirar endavant per poc que sigui?

Concepció Veray ha dit...

Hola... Bé, m'has dit una pregunta i són unes quantes però cap problema intentaré donar-te resposat a tot el que em demanes. Pel que fa a les obres de l'AVE, aquest és un projecte prioritari per a nosaltres com també ho és el projecte de soterrament del Tren Convencional el qual cal prioritzar i demanar a l'Estat que ens el presenti quant abans. Pel que fa a Rynair seguirem defensant i exigint al Govern que arribi a un acord amb la companyia per tal que aquesta no marxi del aeroport de Girona però paral.lelament cal fer gestions per aconseguir que altres companyies de baix cost s'estableixin al nostre aeroport per tal de fer-lo més competitiu.
La lluita contra l'atur i la reactivació econòmica de la nostre ciutat és per a nosaltres la màxima prioritat i per això prendrem les mesures necessaries per aconseguir que es donin les condicions idonies a Girona perquè aquells que poden crear ocupació ( empresaris, autònoms, emprenadors) ho facin, i ho farem a través d'una millora fiscal, com per exemple donant incentius fiscals, exempció taxes i impostos, aquells qui obrin un negoci a la ciutat, els primers dos anys.
A nosaltres, com a tots, ens agradaria molt poder ajudar al màxim a aquelles persones que per culpa de la crisi ho estan passant molt malament però és evident que el recursos econòmics de l'ajuntament són limitats per tan no només cal pensar en ajudar als ciutadans que més ho necessiten a través d'ajudes directes sinó també cal fer-ho a atrvés d'un tracte fiscal més just i assequible i en aquest sentit ens comprometem a rebaixar la taxa de la recollida d'escombraries un 20% durant els propers 4 anys, millora les bonificacions existents pel que fa a l'IBI, per citar-ne alguns.