dilluns, 2 de maig de 2011

Concepció Veray creu que la Universitat de Girona és una eina clau perquè la ciutat superi quant abans la crisi

L’alcaldable del PPC per Girona, Concepció Veray, ha assistit aquest matí al debat organitzat per la Universitat de Girona. Un debat centrat en quatre preguntes sobre la UdG i amb una segona part oberta a les preguntes del públic.

La candidata popular ha destacat la importància de la universitat a la ciutat de Girona, una comunitat que es composa de 15.000 persones, la mateixa xifra de ciutadans que viuen al barri de Santa Eugènia. Per a Veray, la col•laboració entre l’ajuntament i la universitat gironina és primordial ja que “la UdG és una eina potent que ajudarà a sortir a la ciutat de la crisi. A més, el Parc Científic i Tecnològic és un equipament clau perquè les empreses vinguin a Girona i cal potenciar-lo”. L’alcaldable ha afegit que la universitat no hauria de patir retallades i que “perjudicar la UdG seria perjudicar la sortida de la crisi a Girona”.

El PPC de Girona aposta per un Pla estratègic de Turisme i Comerç que no només atragui aquells visitants que venen a Girona per veure el Barri Vell, sinó que aconsegueixi obrir mires i potenciar la marca de “Girona, ciutat de negocis”. La candidata popular creu que “és necessària una Agència de promoció que inclogui el treball conjunt entre el sector públic i el privat i on la universitat jugui un paper clau”.


Per a Veray és necessària una col•laboració entre el sector públic i el privat, com per exemple fer convenis amb el GEIEG. “En moments de crisi no es poden construir nous equipaments, però l’ajuntament ha de liderar i promoure la inversió en la universitat que si que han de seguir fent la resta de d’administracions”, ha dit la candidata popular.

L’alcaldable del PPC per Girona també ha parlat sobre els habitatges per als estudiants i sobre aquest tema creu que “s’han de buscar altres fórmules com són la sortida a lloguer d’aquells pisos que estan buits a un preu assequible i la col•laboració intergeneracional”

Per a Veray el gran problema de la universitat a hores d’ara és la mobilitat. “Aquest és un problema derivat que després de 32 anys els governs d’esquerres no han fet cap Pla de Mobilitat, un pla que hauria de resoldre els problemes com la manca d’aparcament i l’accessibilitat als campus”, ha assegurat la candidata popular. Per a l’alcaldable també s’hauria de millorar l’accessibilitat a peu i revisar la freqüència de l’autobús urbà, sobretot de la línia 7. “L’ideal seria tenir una línia específica per a la universitat, una proposta que s’ha d’estudiar i incloure-la al Pla de Mobilitat, així com l’ampliació de les estacions de la Girocleta, la qual cal que tingui presència en els diferents campus universitaris que tenim a la ciutat”, ha dit Veray.

Finalment, la candidata popular ha destacat que “El PPC s’oposa a les retallades de la Generalitat i que vol pensar que la universitat no està en perill”. Per aquesta raó Veray ha recordat que “la col•laboració entre el sector públic i el privat és clau en moments de crisi i l’ajuntament ha de donar més protagonisme a les empreses”.