dimecres, 18 de maig de 2011

Concepció Veray: “El PPC de Girona es compromet a fer realitat la rehabilitació i remodelació del Mercat del Lleó"

L’alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, ha estat aquest matí al Mercat del Lleó, en el Passeig Electoral del Partit Popular. Un lloc on ha parlat sobre comerç i sobre el projecte de reforma d’aquest mercat .


“Cal ajudar i protegir el comerç a la ciutat, ja que es tracta d’un sector que, juntament amb el turisme, ajudarà a Girona a sortir de la crisi”, ha dit Veray. Per a l’alcaldable aquests són dos dels sectors més importants en la reactivació de l’economia de la ciutat.

La candidata popular ha dit que “el PPC de Girona es compromet a fer realitat la rehabilitació i remodelació del Mercat del Lleó, un projecte que ha d’incloure les demandes del sector ”.

Veray ha explicat que “el primer pas ha de ser encarregar un estudi tècnic per tal de saber quines millores es poden fer a l’edifici”. L’alcaldable ha assegurat que “les associacions del mercat volen ampliar el soterrani i l’aparcament, però cal estudiar-ho i assegurar-nos que és viable”

El següent pas per a la candidata és “definir la rehabilitació i el rellançament del mercat i treballar per al finançament, per al qual haurem de comptar amb altres administracions i fins i tot amb fons europeus”

Veray ha assegurat que aquest projecte no es podrà fer en una única legislatura. “Es tracta d’una reforma complexa que necessitarà almenys 8 anys per ser efectiva, però que cal començar a treballar-la i definir-la, per això ens centrarem primer en fer els estudis previs i el projecte i un cop fet això en tirar-lo endavant”, ha dit.

La candidata popular ha afegit, a més, que “s’ha d’ajudar al comerç garantint la seguretat i la neteja i també fent una reducció selectiva de taxes com la d’escombraries, una de les que ha augmentat més els últims anys”.

L’alcaldable ha afirmat que “el PPC de Girona treballarà perquè es prenguin les mesures idònies per tal que els locals buits deixin d’estar-ho i s’obrin nous negocis a la ciutat”. En aquesta línia, Veray ha afegit que “s’ha de rebaixar la burocràcia i donar petites ajudes als emprenedors com l’exempció dels impostos i taxes municipals durant els dos primers anys”

A més, l’alcaldable ha afirmat que “la Junta de Seguretat s’ha d’obrir a les entitats per saber què és allò que els preocupa i adaptar mesures concretes per a cada barri de la ciutat”

Veray també ha proposat “fer una campanya de promoció de comerç, comptant amb el sector privat per tal d’assegurar l’efectivitat i uns millors beneficis als comerciants”.

La candidata popular ha recordat el seu compromís amb “la creació d’una Federació de Comerç on siguin les entitats gironines les què tinguin el protagonisme i que l’ajuntament hi doni total recolzament però no en vulgui tenir el control”.

Finalment, Veray també ha parlat sobre la xarxa de mercats de la Diputació. “Una xarxa a la qual l’ajuntament s’hi hauria d’haver adherit, però no ho va fer. Fet que canviarem des del PP, si a partir del 22 de maig tenim la confiança dels ciutadans per governar”, ha dit.