dijous, 19 de maig de 2011

Concepció Veray: “Em comprometo a recuperar l’Oficina de Turisme de la Rambla i a estudiar la manera de poder compartir la seva gestió amb el sector"

L’alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, s’ha reunit aquest matí amb representants del sector del turisme a Girona. Un sector molt important per a la candidata popular ja que, juntament amb el comerç, són clau per fer sortir Girona de la crisi.

Veray ha destacat la importància de recuperar de l’oficina d’informació de la Rambla. “Em comprometo a recuperar l’Oficina de Turisme de la Rambla i a estudiar la millor manera de poder compartir la gestió d’aquesta amb l’Associació d’Hosteleria de Girona”, ha afirmat.

L’alcaldable també ha dit que “cal potenciar el sector del turisme a la ciutat i aconseguir que Girona sigui la primera capital catalana a sortir de la crisi”. La candidata popular ha explicat que “el PPC de Girona es compromet a redactar un Pla Estratègic de Turisme i Comerç a la ciutat que inclogui les mesures necessàries per tirar endavant el sector turístic”. L’alcaldable ha insistit en la importància que “aquest pla es faci fomentant la participació del sector privat i implicant als ciutadans”.

En aquest sentit, Veray ha dit que “és necessari elaborar un projecte conjuntament amb el sector privat i els municipis del voltant per fer de Girona una ciutat de negocis aprofitant el gran atractiu empresarial i la ubicació privilegiada de la nostra ciutat”

La candidata popular ha insistit en “la creació de l’Agència de Promoció Econòmica de Girona, un organisme format pel sector públic i privat, en el qual aquests últims tinguin un paper actiu i clau”. Veray ha afegit que “aquesta agència tindrà com a objectiu desenvolupar el Pla Estratègic de Turisme i Comerç a la ciutat de Girona així com implementar i desenvolupar el projecte de Girona com a ciutat de negocis i com a pol d’atracció empresarial”

Una altra de les propostes del PPC a Girona és la modernització del Palau Firal. “En aquesta propera legislatura abordarem i replantejarem aquest equipament per adaptar-lo a les necessitats actuals i perquè sigui més pràctic i alhora quedi més i millor integrat en l’altre equipament important de la ciutat i que cal promocionar, l’Auditori-Palau de Congressos”, ha dit l’alcaldable. A més, ha recordat que “són dos equipaments que compten amb una ubicació privilegiada que cal mantenir, ja que estan només a 10 minuts del centre de la ciutat”

L’acord amb Ryanair és un dels temes que més preocupa al sector del turisme. En aquest sentit, Veray s’ha compromès a “ser exigents amb al Generalitat per tal que tanqui l’acord i sobretot perquè busqui altres companyies aèries que s’implantin a l’aeroport”. La candidata popular ha afegit que “s’ha d’evitar la pèrdua tant de passatgers i visitants com de llocs de treball. A més, cal que Aena faci una rebaixa real de les taxes aeroportuàries”

Veray també ha parlat sobre l’oportunitat que representa l’arribada del Tren d’Alta Velocitat per a la ciutat de Girona. La candidata ha dit que “el PPC de Girona vetllarà perquè l’any 2012 l’arribada del TAV a la ciutat sigui una realitat”

Finalment, Veray ha insistit en la millora de la fiscalitat per als bars i restaurants. “Reduirem la taxa d’escombraries i de les terrasses, dues taxes que han patit un increment desmesurat els últims anys i que cal posar-les a un preu assequible”, ha dit.