divendres, 13 de maig de 2011

Concepció Veray: “La burocràcia ha de deixar de ser un impost afegit per a aquells que volen obrir un negoci”

L’alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, s’ha reunit aquest matí amb representants de les Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya (PIMEC) a la seva seu gironina. Una trobada on els empresaris han aprofitat per traslladar a Veray les seves preocupacions i la candidata ha compartit amb ells les seves propostes electorals.

L’alcaldable del PPC a Girona creu que el govern municipal ha de donar les condicions idònies per crear ocupació. Veray s’ha compromès a crear una Finestra Única, on les PIMES puguin dirigir-se per entregar tota la documentació. “És inexplicable que una persona hagi d’esperar 6 mesos per obrir un negoci. La burocràcia ha de deixar de ser un impost afegit per a aquells que volen obrir un negoci”, ha dit l’alcaldable.

El PPC de Girona es compromet a prendre mesures que ajudin als empresaris i que aconsegueixin reactivar l’economia de la ciutat. “Cal un govern sòlid i valent que reorganitzi l’administració per fer-la més àgil, eficaç i eficient i que aconsegueixi reactivar l’economia de Girona”, ha afegit Veray. La candidata també ha dit que “s’han d’agilitzar les llicències i unificar-les per tal que totes vagin pel mateix canal, la Finestra Única”.

En aquesta línia, Veray ha assegurat que “molts procediments administratius s’eternitzen i això cal evitar-ho amb mesures com l’administració electrònica”. Per això, ha insistit en la importància de tenir un mapa de fibra òptica de la ciutat. “Cal fer-lo i plantejar solucions a les mancances que presenta”, ha afegit. La candidata ha recordat que “Al Barri de Palau hi haurien d’arribar 10 MB i només en disposen d’un i que a Montjuïc viuen una situació semblant, on quan hi ha un gran nombre d’usuaris connectats la lentitud de la xarxa fa gairebé impossible connectar-te i treballar”.


Veray ha proposat “la creació d’una Federació de Comerç on siguin les entitats gironines les què tinguin el protagonisme i que l’ajuntament hi doni total recolzament però no en vulgui tenir el control”. La candidata popular ha insistit que “el sector públic i privat han de treballar junts i l’administració no ha de tenir por de comptar amb el sector privat”. En aquest sentit, per a Veray és clau fomentar que la gent emprenedora pugui obrir negocis. “Cal prendre mesures com l’exempció de taxes i impostos els dos primers anys i revisar taxes com la de les escombraries i les terrasses que s’han incrementat desmesuradament els últims anys”, ha dit.

Veray també ha assegurat que “cal estar al costat dels empresaris i comerciants” i que “no es poden repetir situacions tant difícils com les què han patit dels comerços afectats per les obres del Tren d’Alta Velocitat”. El PPC de Girona proposa que els comerços afectats no paguin taxes i impostos mentre durin les obres. “L’arribada del TAV és una oportunitat per a la ciutat de Girona, un projecte que ha d’anar sempre associat al soterrament del tren convencional”, ha dit l’alcaldable.

A més, la candidata popular ha afegit que “Fira de Girona s’ha de quedar on és, ara bé, cal adaptar-la a les necessitats actuals i ha de ser més pràctica i alhora quedar integrada a l’altre equipament important de la ciutat i que cal promocionar, l’Auditori - Palau de Congressos”

Finalment, Veray ha recordat que “Girona té grans potencialitats, el què cal ara és creure-nos-ho i actuar en conseqüència”. L’alcaldable ha afegit que “Girona no tant sols ha de ser una ciutat amb atracció turística sinó que també pot ser una ciutat de negocis. Tenim les característiques idònies per fer-ho, ara bé, cal sortir a explicar-ho, a vendre-ho, per tal d’atraure noves iniciatives empresarials, les quals ens permetin dinamitzar i diversificar la nostra economia local i crear ocupació”.