dimarts, 3 de maig de 2011

El PPC de Girona defensa un comerç de proximitat que afavoreixi als comerciants del Barri Vell

L'alcaldable del PPC per Girona, Concepció Veray, ha participat en el Debat del Barri Vell, organitzat pels comerciants del barri. Un debat on la candidata popular ha mostrat el suport del seu partit en vers el teixit productiu de la ciutat, com són els comerciants i els restauradors.

Veray ha dit que “El PPC de Girona aposta per un comerç de proximitat al qual cal que se li millori la fiscalitat, a través de l'exempció de taxes i impostos els dos primers anys, una simplificació dels tràmits burocràtics i lluitar contra la competència deslleial que no compleix els tràmits”.

Per a la candidata popular el trasllat de l'oficina de turisme de la Rambla va ser un error i ha lamentat que “sigui única i exclusivament ara, en campanya electoral, que alguns dels socis del tripartit diguin que tancar-la va ser un error quant mentre han estat al Govern han assistit sense immutar-se a la presa d’aquestes decisions tan equivocades i perjudicials per la ciutat”.

“A Girona li cal un Pla estratègic de Turisme i Comerç que planifiqui les accions a dur a terme i les mesures a prendre en els propers anys”, ha assegurat Veray. L'alcaldable del PPC per Girona ha afegit que “s'ha de crear una Agència de Promoció Econòmica que inclogui turisme, comerç, universitat i mobilitat, un projecte on l'administració ha de comptar amb la iniciativa privada des del primer dia”.

A més, la candidata popular ha proposat la Casa Pastors com la millor ubicació d'aquesta Agència de Promoció que, a més, ha de funcionar com a finestra única per a temes de restauració, comerç i turisme.

En quant a equipaments del Barri, Veray ha destacat el Cinema Modern. “Un projecte que ha estat l'assignatura pendent del govern actual i que ha comptat amb un procés participatiu que ha resultat un fracàs”, ha afegit. El PPC de Girona aposta per un Cinema Modern que “sigui el gran centre cívic del barri, un equipament obert pels dos costats”, ha dit l'alcaldable. A més, Veray ha afegit que també és necessària una escola bressol al barri.

Els alcaldables també han parlat de mobilitat i Veray ha reclamat la recuperació de la Taula de Mobilitat i una ampliació d'aquesta. “Cal fer un Pla de Mobilitat on també s'han d'incloure les zones blaves i verdes”, ha dit la candidata popular. “Un dels grans problemes d'aquesta legislatura ha estat la imposició d'aquestes zones sense consensuar-ho amb els veïns i comerciants, com ha passat al Barri de Sant Narcís”, ha afegit.

El PPC de Girona aposta per un Pla de Mobilitat que inclogui uns aparcaments dissuasoris, una revisió de les línies d'autobús, com és el cas de la línia de Sant Daniel, i la connexió del barri de Campdorà.

En quant a seguretat, Veray ha recordat que “El Partit Popular porta 8 anys demanant un augment de la plantilla de la policia local”. A més, ha destacat el impuls que cal donar a la figura de l'agent cívic com a element per millorar la relació entre policia i ciutadans.

La candidata popular també ha dit que cal un canvi de manera de governar, escoltar als ciutadans i tenir-los més en compte. En la mateixa línia, Veray ha assegurat que “s'ha de fer compatible l'oci nocturn i el descans dels veïns a través del diàleg”.

Finalment, l'alcaldable del PPC a Girona ha recordat que “el canvi que necessita Girona només el pot garantir el Partit Popular, un canvi no només de noms o color polític, sinó de rumb, de polítiques, de prioritats i de manera de fer les coses”

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia Sra. Veray. Una pregunta. En cas de que vostè surti escollida, t'he pensat arreglar el tema de Ryanair a l'Aeroport de Girona? Moltes Gracies.