dijous, 14 de juliol de 2011

El primer els ciutadans. Oposició constructiva i responsable

Un cop constituït finalment el nou ajuntament de Girona el passat 1 de juliol, aquest dimarts varem celebrar el primer Ple del nou consistori. Un Ple on el que s’aprovava era la nova organització política i administrativa de l’ajuntament, el que hom coneix com a Cartipàs municipal, i que en aquest cas tenia una rellevància important tenint en compte que desprès de 32 anys el nou govern de la ciutat no serà d’esquerres i que la nova organització serà molt diferent a la feta a mida durant els últims 8 anys per un govern tripartit, format per tres forces polítiques diferents, amb 17 regidors a qui col•locar equilibradament en funció del poder de cada una d’aquestes tres forces.

Aquests canvis, doncs, marcaven ja d’entrada la situació i posició en la que el GM del PPC de Girona arribava a aquest Ple. Fins dimarts sempre hi havíem arribat sense que se’ns hagués tingut en compte ni se’ns hagués consultat per res ni en res, és a dir, amb un diàleg del tot inexistent del govern multitudinari d’aquell moment cap als grups de l’oposició. Però això ha canviat, i ha canviat, evidentment i en primer lloc perquè el nou govern no te majoria però sobretot perquè s’ha instal•lat a l’ajuntament una nova manera de fer, i això des del GM del PPC ho hem valorat positivament, perquè de la mateixa manera que en tot moment hem defensat que el nostre Grup farà una oposició constructiva i responsable, que no vol dir dèbil ni permissiva sinó al contrari, vol dir ferma i rigorosa pensant sempre i en tot moment en el bé dels ciutadans, per poder-la fer és indispensable que l’actitud del nou govern sigui de diàleg i entesa cap als grups de l’oposició.

És públic, i així ha de ser, l’acord marc del GM del PPC a l’ajuntament de Girona i el GM de CiU per l’aprovació del nou cartipàs municipal, per permetre que el nou govern comenci a governar, un requisit indispensable per poder fer oposició per cert. Un acord que, malgrat ser molt criticat per part d’alguns per temes estrictament ideològics i sense ni tan sols haver-lo llegit, cosa que lamento profundament i encara més quant les crítiques venen d’aquells que s’omplen la boca constantment de voler fer política d’una altra manera i quant això passa són els primers de criticar-ho i oposar-s’hi, és bo pels gironins perquè marca les línies estratègiques a seguir pel nou govern de la ciutat per tal de concentrar-se en tot allò que en aquests moments són les grans preocupacions dels ciutadans, amb una prioritat màxima en aquests moments com és la lluita contra la crisi i la creació d’ocupació.

Aquestes línies estratègiques caldrà anar desenvolupant-les de manera dialogada i consensuada amb el nou govern i totes aquelles forces polítiques que vulguin sumar-s’hi, per descomptat, i per tant no és un acord de govern ni de legislatura sinó un acord marc de les prioritats que han de tenir les diferents àrees polítiques del nou govern, allò que precisament es duia a aprovació dimarts i per la qual cosa el GM del PPC va treballar per arribar a l’acord marc assolit.

Veritat és que el GM de CiU ha arribat a acords amb alguna altra formació política, el PSC, però aquest altre acord, a diferencia de l’acord amb el PPC basat en línies estratègiques i prioritats, és un pacte que podríem resumir com un acord en que el PSC trasllada al ciutadans una única idea “si tenim protagonisme treballarem sinó no”, ja que tot allò pactat porta darrera seu algun càrrec.

En aquest sentit i tal i com ja vaig dir al Ple, els regidors del PPC no necessitem un càrrec “per posar-hi el coll” en tot allò que calgui, és a dir no necessitem cap càrrec fet i creat a mida per treballar pel bé de la ciutat i dels seus ciutadans. Al contrari, aquesta és la nostra feina i la nostra responsabilitat i per la qual cosa gairebé 4000 gironins i gironines varen confiar en nosaltres el passat 22 de maig.

Podria ara, en aquest escrit, parlar també de certes coses que es van dir en el Ple en relació a la meva formació política, la tercera força política del nou ajuntament, per cert, és bo no oblidar-ho, que no tan sols són mentida sinó que a més són insultants però no ho faré, i no ho faré, perquè la credibilitat de la persona que les va dir és tan i tan minsa que no cal que jo perdi ni un segon mes en això quant ell mateix ja es va posar en evidència definint-se com a mentider l’1 de juliol en el Ple de constitució del nou Ajuntament de Girona.

Així doncs, oposició constructiva i responsable, aquesta és l’oposició que farem des del GM del PPC a l’Ajuntament de Girona, perquè el moment ho requereix si, però sobretot perquè és el que els ciutadans esperen i demanen de nosaltres.