dissabte, 6 d’agost de 2011

Concepció Veray: ”la nefasta planificació econòmica del Govern Zapatero asfixia els ajuntaments i en frena la seva recuperació econòmica”

Un cop conegut que l’Estat reclama a Girona el retorn de 6 M€ de l’any 2009, la Portaveu del Grup Popular a l’ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha manifestat “el seu malestar” davant aquesta notícia i considera que això és conseqüència de la política econòmica erràtica de Zapatero al llarg d’aquests últims 4 anys. En aquest sentit ha dit que “la nefasta planificació econòmica del Govern Zapatero asfixia els ajuntaments i en frena la seva recuperació econòmica”.

Per Concepció Veray “ no és admissible que els errors del Govern de l’Estat els paguin els ajuntaments i per tant, els ciutadans”, en aquest sentit la Portaveu Popular ha afegit que “els grans perjudicats per aquests errors del Govern central seran els gironins”.

Veray troba “irresponsable” l’actitud del Govern de l’estat i considera que “Zapatero ha d’assumir la seva responsabilitat i de manera urgent donar solucions als ajuntaments per evitar que els errors de càlcul de l’any 2009 suposin un obstacle perquè aquests puguin sortir de la crisi”.

En el cas de la ciutat de Girona els errors de càlcul del Govern Central tant l’any 2008 com el 2009 suposen que aquest ha de retornar a l’Estat gairebé 8 Milions d’Euros, la qual cosa, si el Govern no rectifica, suposarà que Girona en els propers 5 anys deixarà d’ingressar de l’estat anualment més 1,5 M€, un fet que la Portaveu Popular ha qualificat de “injust i inacceptable i més en moments de greus dificultats econòmiques com els actuals en que els ajuntaments necessiten més recursos per poder donar cobertura i ajuda a aquells ciutadans que més malament ho estan passant”.

Per Veray “aquest fet sumat a tot allò que el Govern Tripartit a Catalunya va deixar a deure a l’ajuntament de Girona, com el Pla de Barris, fan inviable que l’ajuntament pugui fer front a totes les necessitats actuals de la nostre ciutat”.

“L’any 2008, en plena campanya electoral de les eleccions generals, Zapatero es comprometia a abordar al llarg d’aquesta legislatura, sens falta, la reforma del finançament dels ajuntaments, això no tan sols no ha estat així sinó que a més els seus errors ens situen ara una encara més difícil i delicada situació financera dels ajuntaments”, ha dit la Portaveu Popular.

Finalment Veray ha explicat que “desprès de conèixer aquests errors de càlcul tan exagerats a la ciutat de Girona a una li queda la sensació que no són errors casuals, fet encara més preocupant perquè suposa que el Govern de l’Estat ens ha enganyat a tots”.