dimecres, 19 d’octubre de 2011

Notes sobre el projecte de soterrament del Tren Convencional a la ciutat de Girona

El Partit Popular ha defensat sempre, i ho continua fent, el projecte de soterrament del Tren Convencional a la ciutat de Girona. Un projecte que nosaltres concebíem estretament lligat al TAV i a l’enderroc del viaducte per aconseguir la gran transformació de la ciutat.

M’agradaria recordar que el soterrament del Tren Convencional és un projecte pensat, dissenyat i engegat pel PP al Govern de l’Estat durant la legislatura 2000-2004. Però han estat els socialistes qui han ocupat el govern des d’aleshores i per tant, els responsables de supeditar-la a “l’encaix pressupostari”, de mantenir-la paralitzada tots aquests anys i de, en nom d’un estudi geològic que no hem aconseguit, encara a dia d’avui, que se’ns lliuri o ensenyi, fer canvis en la sortida del tren a la zona nord de la ciutat passant del projecte del PP que situava la sortida a Campdorà a fer-lo sortir al mig del barri de Pont Major.

Així doncs, el projecte inicial s’ha desvirtuat i s’ha d’anar molt en compte amb com es fan les coses perquè està en joc el futur de Girona però també el benestar dels seus veïns. És important avançar, mirar que la ciutat estigui empantanegada el mínim temps possible, sobretot tenint en compte que fins que el tren convencional no estigui soterrat tot els que es construeixi ara en relació a l’estació serà provisional.

El PP creu fermament en el soterrament del Tren Convencional i per això manté el compromís de recuperar i desencallar aquest projecte, i no ho fem ni per raons electoralistes, ni per raons partidistes sinó perquè és de justícia que les coses es facin bé i perquè la voluntat política, basada en la creença de que aquest és un projecte important i necessari, per la ciutat de Girona de tirar endavant aquest projecte demostrada fa 10 anys pel PP segueix essent la mateixa, segueix estant viva.

Fa gairebé 8 anys que el PP no governa a l’Estat, intentar doncs, donar-nos avui les culpes de que aquest projecte no s’ha fet i s’ha quedat igual que estava l’any 2004 és pervers, i demostra i denota una gran falta de rigor i de responsabilitat d’aquells qui ho fan.