diumenge, 29 de gener de 2012

Concepció Veray lamenta que Girona arribi a un rècord d’aturats per la mala gestió de la crisi que va fer el govern socialista

La diputada al Congrés dels Diputats per Girona, Concepció Veray, ha lamentat les males dades de l’atur que es desprenen de la darrera Enquesta de Població Activa (EPA) i que mostren que la demarcació de Girona va acabar 2011 amb una xifra rècord d’aturats, amb 89.400 persones a l’atur. Veray ha afirmat que “forma part de la nefasta herència que hem rebut dels socialistes”, alhora que s’ha mostrat confiada en que “el Govern de Rajoy sap el que ha de fer per solucionar el problema i ja ha pres les primeres mesures per acabar amb aquesta xacra”.

La diputada afirma que “la mala gestió que va fer el Govern de Zapatero de la crisi econòmica ha provocat que el pitjor d’aquesta repercuteixi en els ciutadans”, i ha afegit que “el PSOE no ha estat capaç de realitzar una reforma laboral que facilités la creació d’ocupació i no ha fet res per millorar l’ineficient mercat laboral que tenim”. Per contra, Veray ha recordat que “la prioritat de l’actual Govern és portar a terme una reforma laboral que realment generi ocupació i estabilitat laboral”, ja que segons ha dit “el Govern popular està molt sensibilitzat amb el drama de l’atur i considera que aquesta és la pitjor cara de la crisi”. La diputada gironina també ha remarcat que “tenim un Govern compromès amb les PIMES, els autònoms i els emprenedors perquè són els que poden crear ocupació i ajudar-nos a reactivar l’economia per sortir de la crisi”.

Veray, que també és portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona, ha fet aquestes declaracions desprès d’assistir a la clausura de la convenció intermunicipal del PPC que s’ha celebrat a Badalona, des d’on també ha volgut remarcar l’important paper que tenen els ajuntaments per “ajudar les persones que estan patint la crisi”. En aquest sentit, s’ha referit als joves, “un col•lectiu molt castigat per l’atur”, i ha remarcat la necessitat de “crear polítiques per reduir el 48% d’atur juvenil que actualment tenim a Catalunya”. “Un exemple el trobem en els pressupostos de Girona, que gràcies a la mediació del PPC inclouen notables millores per reactivar l’economia i donar formació i oportunitats laborals als joves”, ha conclòs Veray.