dimarts, 17 de gener de 2012

Concepció Veray: “S’ha de valorar positivament l’esforç del Govern de l’Estat per flexibilitzar el retornament del deute dels ajuntaments ”

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona i diputada al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, celebra l’anunci fet pel Govern de l’Estat de donar cinc anys més als ajuntaments i a l’administració autonòmica per retornar el seu deute amb l’Estat. La mesura, anunciada pel ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro divendres passat permetrà als ens locals retornar el deute en 10 anys en lloc dels 5, tal i com va establir el govern socialista.

Per Veray, “aquesta mesura donarà oxigen als ajuntaments i suavitzarà l’injust error de càlcul comès pel govern de Zapatero”, alhora que “afavorirà la liquiditat i l’estabilitat de totes les administracions i garantirà que els ajuntaments puguin seguir donant als ciutadans uns serveis de qualitat”. La diputada ha remarcat que “donada la complicada situació econòmica actual, s’ha de valorar positivament l’esforç del Govern de l’Estat per flexibilitzar el retornament del deute dels ajuntaments,allargant el termini de pagament de cinc a deu anys”.

Per això Veray s’ha referit als que no volen acceptar la importància i transcendència d’aquests anunci i segueixen reclamant com a única solució la condonació del deute i ha explicat que “condonar el deute seria condonar més de 6.000 milions d’euros a tota Espanya, molt necessaris en aquests moments de dificultats econòmiques, i l’administració de l’Estat no està en condicions de fer-ho”.

“Aquests anunci fet pel Ministre Montoro és una bona notícia pels Ajuntaments perquè si a aquests no se’ls dóna cap sortida des del punt de vista financer, es veuran forçats a retallar serveis públics essencials,i tot per culpa de la erràtica política econòmica i els enganys de l’anterior Govern socialista” , ha explicat Veray.

Finalment la Diputada s’ha referit a la llei de finançament local, i en aquest sentit ha lamentat que “avui la reforma del finançament local no sigui encara una realitat per la manca de valentia de Zapatero durant els seus gairebé vuit anys al capdavant del Govern de l’Estat”, i en aquest sentit s’ha mostrat convençuda que “al llarg d’aquesta legislatura que acabem de començar el PP si que abordarà de manera definitiva aquesta reforma”.