dijous, 26 de gener de 2012

El Partit Popular aconsegueix millorar el pressupost de l’Ajuntament de Girona pel 2012

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha explicat que el grup municipal donarà suport al pressupost de l’equip de govern de la ciutat per al 2012, desprès que en els darrers dies hagin mantingut contactes per perfilar alguns aspectes del mateix. En aquest sentit, Veray ha explicat que “tot i que no ens semblava malament el pressupost presentat per CiU, creiem oportú incloure algunes modificacions”, i ha afegit que “desprès de l’acord amb el Partit Popular, el pressupost és millor”.

Veray s’ha mostrat satisfeta perquè “és un pressupost que ens ajudarà a sortir de la crisi, tornar a generar ocupació i ajudar a aquells que més ho necessiten”. Precisament, les modificacions plantejades pel Partit Popular, i que condicionaven el seu suport al pressupost, estan basades en aquest principi. Per això, Veray ha especificat que gràcies al Partit Popular s’han reforçat més les àrees de Promoció i Ocupació i la de Serveis Socials. Dins de la primera, l’Ajuntament incrementarà la partida inicial per convenis d’ocupació per tal de donar formació i oportunitats laborals “especialment als joves de la ciutat, ja que és el col•lectiu més afectat per la crisi”, ha dit Veray. A més, el pressupost també inclou, a petició del PPC, un increment dels recursos destinats a la promoció comercial de la ciutat. Veray ha explicat que volen crear un pla de dinamització comercial del barri de Montjuïc i un altre del barri de Pont Major “perquè la seva situació actual és molt deficient i si aconseguim reactivar el seu comerç i donar vida al barri, també aconseguirem reactivar la seva economia”.

Pel que fa a l’àrea de Serveis Socials, el Partit Popular ha aconseguit mantenir la partida destinada al programa d’atenció a la infància, que CiU volia rebaixar en un 5%. A més, gràcies a la mediació del PPC, l’increment de la partida d’ajuda a les famílies que preveia el govern ha passat dels 25.000 als 50.000 euros. Veray també ha anunciat la creació d’una ludoteca pública (un equipament que actualment no existeix a la ciutat) i la dotació de beques pels joves de les escoles gironines que millors notes treguin perquè puguin anar a l’estranger a estudiar anglès durant l’estiu.

Un altre dels punts que s’han debatut durant les reunions que han mantingut PPC i CiU en els darrers dies ha estat el de mantenir i incrementar la inversió a la ciutat. Finalment, la inversió de l’Ajuntament de Girona aquest any s’incrementarà en més de 100.000 euros respecte el pressupost de 2011.

Per últim, els populars demanaven un pressupost que s’ajustés als objectius de dèficit i que no arribés al sostre d’endeutament, situat al 75%. Actualment l’endeutament de l’Ajuntament de Girona se situa en el 71% i els populars demanen que no es passi d’aquest percentatge. “No tan sols demanàvem a l’equip de govern que complís la llei d’estabilitat pressupostària sinó que, a més, els hem demanat que el deute es mantingui als nivells actuals perquè la tendència ha de ser reduir-lo”, ha detallat Veray. Al respecte de les eventualitats que puguin sorgir i que requereixin un esforç extra de l’Ajuntament per cobrir-les, Veray també s’ha referit a l’increment del fons de contingència que aquest any es dota amb 1.875.000 euros. “Aquesta reserva ens ha de permetre afrontar qualsevol imprevist que ens poguem trobar al llarg de l’any, bé siguin situacions excepcionals a nivell econòmic o urgències socials”, ha conclòs la portaveu.