dimarts, 24 de gener de 2012

Entrevista al Punt, dilluns 23/01/2012

“Als gironins, ens han enganyat massa ”

A Concepció Veray si li gira feina, especialment per donar compliment a molts dels compromisos que va prendre el seu partit, com el desdoblament de la N-II, o bé actuacions en polítiques per potenciar el turisme, un afer que, per Veray, queda amagat al darrere de les infraestructures però que es vital per a la demarcació.

GIRONA - JOAN TRILLAS
L'N-II planarà, en bona part, sobre la gestió de govern de l'Estat i el de la seva diputada per Girona. N'és conscient?

Tenim una herència que és molt semblant a la que vàrem rebre el 1996, quan l'N-II estava sense desdoblar i sense cap previsió de fer-se ràpidament. Va ser el govern del PP qui va planificar el futur de l'N-II. I, tot i la feina avançada durant vuit anys avui, després del període socialista, ens trobem que segueix pràcticament igual. Tinc la sensació que s'han perdut vuit anys, amb enganys i promeses incomplertes.

Quin és el seu compromís?

El compromís és exactament el mateix que el del 1996, quan va governar el PP, i ara ens tornarem a posar a treballar perquè creiem que aquest és un projecte vital, que forma part de la vertebració del territori espanyol. Som moments molt difícils, certament, però del que es tracta ara és que el projecte no s'aturi i es pugui avançar en tot allò que es pugui. I és el que farem.

Pot ser més precisa?

El meu compromís és que si finalment el tram sud no està desdoblat a final de legislatura, i això és el que m'agradaria, almenys que les obres estiguin en marxa i que tiri endavant. I, a més, deixar el tram nord més avançat del que està avui. Ara bé, que no se'ns demani fer en sis mesos el que els socialistes no han fet en vuit anys! Al mateix farem amb el tren convencional, que està dormit en un calaix. Cal ser realista i el més important és no enganyar els ciutadans. I penso que, als gironins, ja ens han enganyat massa anys.

Transparència, doncs?

Sí, sempre explicarem la veritat i serem molt realistes. Hem d'avançar, i això implica recuperar projectes, alguns dels quals no sabem on estan, tot s'ha de dir.
Vostè és vocal a la comissió de Foment. És una sorpresa que per CiU sigui Pere

Macias i no pas Jordi Xuclà, qui en formi part?

Estic sorpresa que Xuclà no hi sigui com a vocal, a la comissió de Foment. Ni Xuclà, ni Sàez (PSC), ni Jordà (ERC). Tots els partits, sense excepció, ens vàrem passar la campanya parlant de crisi econòmica i infraestructures. I, sobta, que cap diputat per Girona sigui titular pel seu grup a la comissió de Foment. Haurien de revisar les seves prioritats o, com a mínim, explicar-les.

I, en aquest escenari de feina, vostè és portaveu a l'Ajuntament de Girona i diputada a Madrid. Es planteja deixar l'Ajuntament?

Avui per avui, seguiré com a portaveu a Girona. Ho faig perquè el president del partit a Girona m'ho va demanar. És cert que ara es gira molta feina, però aquest treball ja l'he acceptat. Tinc una situació personal que em permet compatibilitzar-ho i una família que m'ajuda. Penso que es bo que un dels regidors sigui diputat al Congrés i tingui un relació directa amb tot allò que es fa a Madrid. De la mateixa manera que penso que es bo que també tinguem representants al Parlament de Catalunya.

El futur del PP
Qualsevol èxit és sempre, o sol ser-ho, col•lectiu. Però Veray, igual que Enric Millo, tenen al seu davant un repte molt gran, que és triomfar on a altres se'ls atribueix el fracàs, com l'N-II. D'això, i d'altres polítiques, en depèn molt i, políticament, consolidar el diputat.