dimecres, 4 de gener de 2012

Entrevista Concepció Veray al Diari de Girona - 27/12/2011

Concepció Veray : «El tren convencional ha estat amagat 8 anys»

Diputada del PP per Girona al Congrés. El Partit Popular torna a tenir representació al Congrés per Girona després que Enric Millo obtingués l'escó però és Concepció Veray, l'actual portaveu del seu partit l'Ajuntament de Girona, qui ocupa el seu lloc. Per Veray, la prioritat serà sortir de la crisi i generar ocupació a més d'avançar en el desdoblament de la N-II, l'arribada del TAV i el projecte del tren convencional, així com afavorir el turisme i les petites empreses.

JESÚS BADENES La portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, exerceix des de fa pocs dies com a diputada al Congrés. Els populars recuperen el seu escó des que el 2004 s'hi van quedar sense representant. Veray, però, entra en relleu de Millo que encapçalava la llista i no va arribar a prendre possessió per motius personals i polítics. Diu que la seva prioritat són les infraestructures i la recuperació econòmica.

Ja ha vist els trets d'en Tejero?

(Riu) Sí, és el primer que t'ensenyen...

El fet que es presentés Enric Millo i al final sigui vostè la diputada, no és una prova de la poca confiança del Partit Popular en vostè?

Tot al contrari. Vaig acceptar amb molt d'orgull anar de número 2 al Congrés i acompanyar l'Enric en la difícil tasca d'aconseguir recuperar l'escó per Girona. Amb el mateix honor he acceptat ara ser jo la diputada nacional per les raons que l'Enric ha explicat i que l'han portat a aquesta renúncia. Sempre he cregut que el Partit Popular de Girona és un únic projecte i, per tant, el partit confia en les persones en el lloc que creuen que poden ser més útils. L'aportació meva a la candidatura va ser bona ja que sóc portaveu municipal a Girona i exercia la representació de tot aquest poder municipal que té el PP a les comarques gironines. Em sento molt i molt valorada pel meu partit, tant per l'Enric Millo, president a Girona, com per l'Alícia Sánchez Camacho, presidenta a Catalunya.

De cara als seus propis votants, no se li pot retreure que vostè no està legitimada perquè no va ser la número 1 a la llista?

Tampoc. Sempre he defensat que els partits polítics són projectes que en cada moment els lideren persones diferents. En aquest cas, els gironins i les gironines van confiar en el projecte del PP a Girona, a Catalunya i a Espanya, en el projecte que lidera Mariano Rajoy i, per tant, la legitimitat és la mateixa. El suport és a unes sigles i, en aquest cas, em toca a mi ?desenvolupar i defensar aquest projecte a Madrid i espero fer-ho bé. Ho posaré tot de la meva part perquè així sigui. M'entregaré amb cos i ànima a la tasca que se m'ha encomanat. Ho faig molt a gust i molt contenta perquè el PP de Girona torna a estar representat al Congrés dels Diputats.

És compatible ser portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona i diputada a Madrid?

Compatible ho és en la mesura que la persona que exerceixi els càrrecs els faci compatibles. Hi ha persones que tenen la visió que anar a Madrid és agafar els estris i anar a viure a Madrid. Altres, com jo, pensem que vol dir anar a Madrid a fer la feina, però sobretot estar present al territori. Per tant, aquesta presència al territori és compatible amb la feina de portaveu a l'Ajuntament de Girona. En aquest cas, la ciutat de Girona també es pot beneficiar del fet que la portaveu del partit que governa a Espanya sigui la representant de Girona. És molt important per desencallar els projectes que hi ha pendents per Girona.

Quan diu que hi ha projectes encallats són aquestes les prioritats que té per a la ciutat de Girona?

La ciutat de Girona té dos projectes molt importants. Un, que espero que sigui una realitat al més aviat possible, que és l'arribada del Tren d'Alta Velocitat (TAV), que el compromís dels socialistes era que arribés al 2009, pero que l'endemà mateix de les eleccions de 2008 ja ens el van retardar al 2012. És important que al llarg del 2012 es faci efectiva l'arribada del TAV a la ciutat de Girona. I l'altre és el projecte del tren convencional, un projecte que ha estat vuit anys amagat, no sabem on. El que cal ara és trobar-lo i tornar-lo a posar sobre la taula, revisar-lo comentar-lo i definir-lo perquè sigui una realitat com més aviat millor.

Quin termini té el PP per al tren convencional?

Intento no posar ni terminis ni límits perquè la situació en què estem és molt complicada com perquè es vulguin posar terminis per quedar bé i després no es pugui complir. El més important és veure quina situació ens trobem en les arques públiques i llavors saber en què es podrà invertir i en què no es podrà invertir. Quan ho sapiguem, començarem a prioritzar a veure quins seran els projectes més importants a les comarques gironines.

I quins són els objectius per a les comarques gironines?

L'objectiu és la reactivació de l'economia i la creació d'ocupació i qualsevol acció que ens ajudi a això serà bona per a les comarques gironines perquè tenim la taxa d'atur més elevada de Catalunya. Paralel·lament, cal mirar com està la caixa de l'administració i mirar en què es pot invertir. Crec que no és cap secret que l'altra gran infraestructura que cal treballar és el desdoblament de la N-II.

Vostè pensa que la N-II estarà desdoblada del nord al sud al final de mandat?

Aquest és un desig que tenim tots. Però la realitat és diferent. L'important és que al llarg de la legislatura que comença es planifiqui tot perquè els propers quatre anys, com a mínim, els treballs avancin i sobretot la part sud de la N-II vagi fent-se realitat al llarg dels quatre anys.

Condiciona la posició de CiU al Congrés la seva posició a l'Ajuntament?

Són coses diferents. Una cosa és el que a l'Ajuntament cal tirar endavant per ajudar els gironins a tirar endavant en aquesta crisi econòmica. I una altra que el PP i CiU s'entenguin més o menys a Madrid. Seria un error posar-ho tot al mateix sac. Seguirem exercint una oposició responsable a l'Ajuntament.

A part de la N-II i el tren convencional, hi ha altres prioritats?

Sí, tot allò que afecti el turisme i, per extensió, també la costa, com poden ser les inversions en els camins de ronda i la llei de costes. El turisme és el principal sector, és el que ens ha d'ajudar, juntament amb les petites empreses, a sortir de la crisi.