dijous, 19 de gener de 2012

Un 25% dels gironins no es veuran afectats per la reforma temporal de l’IRPF

La Diputada del PPC al Congrés dels Diputats i portaveu a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, s’ha referit aquest matí a les mesures d’austeritat adoptades pel Govern espanyol arrel de que el dèficit públic de l’Estat no és del 6% tal i com sempre s’havia dit per part del PSOE sinó del 8%, cosa que representa 20.000 milions d’euros més dels que es preveien i que situen aquest dèficit en gairebé 40.000 milions d’euros.

En aquest sentit Veray ha assegurat que “són mesures extraordinàries i temporals que s’han pres seguint els criteris de l’equitat i la justícia”. La diputada ha detallat que “un 25% dels gironins no es veuran afectats per la reforma temporal de l’IRPF”.


Veray, que ha explicat que aquest és un impost progressiu i per tant afecta als ciutadans de diferent manera en funció de la seva renda, s'ha mostrat convençuda "que els ciutadans entenen que en aquests moments de dificultats econòmiques els que guanyen i tenen més han d’aportar més per sortir junts d’aquesta crisi sense que el pes recaigui en els més dèbils, tal i com s’ha volgut fer creure des del Partit Socialista”.

Per la diputada, l’alternativa seria “pujar altres impostos, com l’IVA, que sí que hauria estat una mesura injusta, ja que afectaria tots els ciutadans per igual independentment de la seva renda”.

Respecte una altra de les mesures d’austeritat del Govern espanyol, la pujada de l’IBI, Veray ha manifestat que “representarà més liquiditat pels ajuntaments per atendre millor les necessitats dels ciutadans”. La diputada popular ha detallat que per exemple “l’Ajuntament de Girona ingressarà més de 2,5 milions d’euros addicionals aquest 2012”.

Concepció Veray també ha volgut explicar el compromís social del govern del PP i ha manifestat que “contràriament al que deia el PSOE no només no hem reduït les prestacions d’atur tal sinó que hem prorrogat fins l’agost del 2012 el Plan Prepara per seguir ajudant amb 400 euros mensuals les persones sense feina que hagin esgotat la prestació d’atur”. La diputada ha detallat que “a Girona es beneficiaran d’aquesta pròrroga del Plan Prepara 3.515 persones”.

En aquest sentit, Veray ha explicat que el Govern també ha mostrat el seu compromís social amb la revalorització de les pensions, una mesura que a Girona beneficiarà a més de 151.000 pensionistes i la paga única compensatòria de les prestacions mínimes contributives i les no contributives que a Girona són més 40.000. Tot això tindrà un cost l’any 2012 a les comarques gironines de 20 Milions d’Euros.