dimecres, 29 de febrer de 2012

Concepció Veray traslladarà al ministeri de Foment la voluntat de mantenir l’estació del tren convencional al centre de Figueres

La diputada del Congrés dels Diputats, Concepció Veray, ha dit avui a Figueres que traslladarà al ministeri de Foment “allò que sembla que per unanimitat defensen els figuerencs”, en relació al darrer consens sobre el projecte del tren convencional. “Per les reunions i contactes que hem tingut a Figueres sembla que hi ha unanimitat a demanar que es mantinguin les dues estacions actuals, la del TAV i la del tren convencional al centre de la ciutat”.

Veray ha fet aquestes declaracions desprès de reunir-se amb la plataforma ciutadana “Defensem el tren” i conèixer l’opinió del consistori figuerenc a través de diversos contactes. El projecte manté l’estació del centre de Figueres pel tren convencional amb alguns trams soterrats per tal d’eliminar els passos a nivell. “L’eliminació de passos a nivell és una prioritat pel ministeri de Foment, tal com ja va anunciar la ministra Ana Pastor en la seva compareixença”, ha afirmat Veray, i ha afegit que “és important acabar amb aquesta amenaça per a la vida dels ciutadans”.

La diputada ha remarcat que “per la informació que ens han fet arribar, aquest projecte seria menys costós que traslladar l’estació del tren convencional a les afores de la ciutat i en moments de crisi econòmica com l’actual és important optimitzar els recursos”. Per aquest motiu, Veray creu que “el ministeri serà receptiu amb aquest projecte que requereix una menor inversió”.

“Definir el futur del tren convencional a la ciutat de Figueres, juntament amb l’accés nord de l’autopista AP-7 són dos projectes primordials”, ha dit Veray alhora que ha recordat que la ministra Ana Pastor ja es va comprometre a negociar un nou conveni amb la concessionària per tal que realitzi aquesta obra.