dilluns, 27 de febrer de 2012

UNA REFORMA LABORAL NECESSÀRIA I ESPERADA

Diuen que no ofèn qui vol, sinó qui pot. Dedico aquesta reflexió al partit socialista que des que va començar la legislatura no fa més que criticar el Govern de Mariano Rajoy per les mesures que ha pres per lluitar contra la crisi econòmica. El PSOE també hauria de reflexionar i admetre (imagino que ja ho saben) que són molt necessàries i que probablement ara ens aniria millor si ells les haguessin pres i aplicat abans. Ha fet més el Partit Popular en 55 dies que els socialistes en 7 anys. L’últim exemple l’hem vist amb la reforma laboral. La critiquen els responsables de que Espanya tingui més de 5 milions d’aturats. És d’una certa perplexitat veure com s’oposen a una reforma que està totalment dirigida a generar ocupació i frenar la destrucció de llocs de treball que per desgracia estem vivint des de fa molts mesos a casa nostra.

Complint amb un dels compromisos que ja va anunciar en campanya, el Partit Popular ha portat a terme una reforma seriosa, que permetrà flexibilitzar el mercat laboral i donarà alternatives a l’acomiadament. La modernització de la negociació col•lectiva fomentarà el treball conjunt de treballadors i empresaris per tal que l’acomiadament sigui l’últim recurs davant les dificultats econòmiques que pateixen moltes empreses. D’altra banda, la reforma laboral posa les bases per la creació d’ocupació estable i de qualitat. I ho fa pensant especialment en els col•lectius més afectats per l’atur. Per aquest motiu, el Govern bonificarà la contractació de joves i aturats de llarga durada. En definitiva, el Govern ha posat les bases per generar ocupació i acabar amb la precarietat laboral.

Malgrat tot, l’oposició rebutja aquesta reforma i ho fa argumentant que va contra els drets dels treballadors. S’equivoquen. Aquesta reforma laboral els amplia. Introdueix el dret a la formació professional dels treballadors durant tota la seva vida laboral per tal que aquests siguin sempre competitius, potencia la conciliació de la vida laboral i familiar, fomenta la igualtat real entre homes i dones i protegeix els sectors més vulnerables.

Per tot, considero que els socialistes no estan legitimats per criticar aquestes mesures. Parlen dels drets dels treballadors oblidant que per culpa seva hi ha més de 5 milions de ciutadans que no els tenen perquè no tenen feina. Ara, podrien, i haurien, d’exercir una oposició responsable i no atacar a un Govern que està actuant amb valentia, treballant intensament per treure el país del forat on se l’ha trobat i per donar als ciutadans més i millors oportunitats.

Concepció Veray Cama
Diputada al Congrés dels Diputats