dimecres, 21 de març de 2012

Ara podràs cobrar - Girona Notícies 21/03/2012

En els darrers temps diversos representants d’empreses gironines m’han fet arribar la seva preocupant situació a causa de la morositat dels seus clients, sumada als ja de per sí devastadors efectes de la crisi econòmica. Algunes d’aquestes empreses fa anys que esperen cobrar factures que en alguns casos arriben a superar els 100.000 euros i per aquest motiu s’han vist obligades a replantejar el seu negoci. Davant d’aquest panorama la majoria han optat, a contracor, per reduir la plantilla de treballadors o, en el pitjor dels casos, tancar.

Que una empresa tanqui o acomiadi treballadors perquè no aconsegueix cobrar el producte que ven és preocupant, però encara ho és més quan qui deu aquests diners és l’administració pública. La mateixa administració que ha de vetllar pels interessos dels ciutadans i prendre les decisions que ens ajudin a sortir de la crisi i generar ocupació.

Fins ara teníem un Govern del PSOE, més preocupat per negar la crisi i maquillar els comptes que per plantejar decididament les mesures que la situació requeria. Hem perdut un temps molt valuós i l’oportunitat d’evitar la destrucció de milers de llocs de treball. Moltes petites i mitjanes empreses i molts autònoms s’han quedat pel camí de les dues legislatures socialistes. Ara avancem pel camí que ha començat a traçar el Govern del Partit Popular i, tot i trobar-nos al principi d’aquest camí, ja ha abordat seriosament moltes de les reformes i mesures que la nostra economia necessitava. Entre totes, voldria destacar el pla de pagament a proveïdors, destinat a acabar amb un dels principals problemes de l’economia espanyola: la morositat del sector públic.

L’esforç del Govern per donar liquiditat als ajuntaments i governs autonòmics per tal que aquests puguin pagar als seus proveïdors no té precedents. Es tracta d’un préstec de 35.000 milions d’euros que es podrà retornar en deu anys amb dos de carència i un tipus d’interès per sota dels valors del mercat. La finalitat és alleujar la situació de moltes pimes i autònoms que, a partir de maig, podran començar a cobrar allò que porten anys reclamant.

Es calcula que aquesta important operació tindrà un impacte directe d’estímul en l’economia i salvarà fins a 100.000 llocs de treball. A més, tal com va destacar el President Mariano Rajoy, la mesura també servirà per motivar els emprenedors i fer-los saber que ara tenim un Govern seriós que es preocupa per ells i que treballarà per crear les condicions de seguretat necessàries per facilitar l’activitat empresarial. Perquè d’aquesta crisi sortirem si anem de la mà de pimes i autònoms, que constitueixen el 95% del nostre teixit empresarial. Ajudant-los a ells, ens ajudem a tots. Aquesta és la manera de crear llocs de treball, donar feina als aturats i mantenir i millorar l’Estat del Benestar.


Concepció Veray Cama
Diputada al Congrés dels Diputats