dimecres, 14 de març de 2012

Concepció Veray: “El Ministeri de Foment ha demostrat que el TAV entre Barcelona i Figueres és una de les seves prioritats”

La diputada del PPC al Congrés dels Diputats i portaveu a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, fa una valoració molt positiva del compromís de la ministra de Foment, Ana Pastor, per desencallar les licitacions pendents del TAV entre Barcelona i Figueres aquest mateix mes. La diputada destaca que “el Ministeri de Foment ha demostrat que el TAV entre Barcelona i Figueres és una de les seves prioritats”, i es mostra satisfeta perquè el Govern abordarà aquest assumpte de manera urgent al Consell de Ministres.

Per Veray, “el compromís expressat avui per la ministra Ana Pastor de desencallar aquest mes les licitacions pendents demostra la bona voluntat del Partit Popular”, i ha afegit que “és una molt bona noticia que la ministra hagi anunciat la tramitació urgent dels contractes pendents i que destinarà tots els recursos necessaris perquè l’obra s’acabi el més aviat possible”.

Veray també lamenta que l’anterior govern del PSOE “hagi repetit una i altra vegada que l’obra arribaria abans d’acabar el 2012 quan ni tan sols havien creat les condicions perquè fos així”. “Malgrat les mentides de l’anterior ministre de Foment, José Blanco, el TAV arribarà aviat a Girona”, ha assegurat Veray.

La diputada ha explicat que “per responsabilitat, i a diferència del que feien els socialistes, no podem posar avui una data concreta de finalització d’aquesta gran obra, però el Govern farà tot el possible per reduir els terminis d’execució dels dos contractes pendents, sempre dins la legalitat i garantint tant la seguretat com la qualitat de les obres, per suposat, per tal de poder fer realitat l’arribada de l’alta velocitat a Girona quant abans”.

“ La posada en funcionament de l’alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, i per tant, l’arribada d’aquesta a Girona, no és tan sols un tema important i rellevant per les comarques gironines sinó que és un tema clau i estratègic a nivell nacional i europeu perquè suposarà, precisament, la connexió en alta velocitat d’Espanya amb França, és a dir, amb Europa”, ha conclòs Veray.