dimecres, 14 de març de 2012

De la covardia del PSC i la poca responsabilitat de CiU

Al govern de la Generalitat li ha tocat avui sortir a descartar públicament la insubmissió fiscal, malgrat l’ajuntament de Girona, que té el seu mateix color polític, l’hagi aprovat aquesta setmana gràcies a l’abstenció de CiU i del PSC. Des de la Generalitat remarquen que tenen la seva pròpia ruta pel que fa al finançament de Catalunya i que aposten pel pacte fiscal, un “pacte fiscal” del que en parlen molt i en sabem molt poc, tot sigui dit.

Ahir, en el Ple, en aquesta línea del “pacte fiscal” s’expressava el portaveu de CiU, qui va deixar clar durant la seva intervenció que el seu partit treballa per aconseguir aquest objectiu i no la insubmissió, malgrat això però tan sols es van abstenir, suposo que fruit del caràcter independentista de l’alcalde i sense tenir en compte la poca responsabilitat que això representava. Ara bé, no ho van fer sols, sinó que varen abstenir-se juntament amb el PSC, cosa que va permetre que prosperes una moció amb tan sols 5 vots de 25, un fet del tot incomprensible.... .

Nosaltres, el Partit Popular, varem votar-hi en contra, per suposat, hi ho varem fer per responsabilitat, per coherència i perquè considerem que una administració pública o un partit polític no pot incitar els ciutadans i ciutadanes a declarar-se insubmisos. Al contrari, ha de donar sempre exemple de conducta. Aquesta mateixa posició és la que hauria d’haver adoptat ahir el Partit Socialista, i nosaltres així ho esperàvem però no, i per variar, el PSC de Girona, amb la Sra. Pia Bosch al capdavant, es va abstenir sense cap mena de complexa i sense tenir en compte les conseqüències d’aquest vot.

He de ser sincera, l’actitud del PSC de Girona ahir em va sorprendre i més encara quant no fa tant, Joaquim Nadal, President del PSC a les comarques de Girona, deia que la proposta de declarar-se insubmís era demagògica i ho descartava titllant la insubmissió fiscal d’irreal. Potser valdria la pena doncs que el Sr. Nadal parles més amb la seva portaveu i li expliques bé les coses perquè ahir amb el seu vot el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Girona no va tant sols contradir-lo totalment a ell sinó que a més, i el que és pitjor, va demostrar ser un partit covard que cedeix als capritxos independentistes i que s’amaga cada cop que la seva posició hauria de ser clara i contundent. .

Mirin, en política hi ha una cosa molt important que cal tenir sempre present i aquesta és la coherència, i ahir al Ple de Girona aquesta va brillar per la seva absència tant pel que fa a CiU com al PSC, flac favor fan en la lluita contra la desafecció política aquestes dues formacions que són incapaces de votar en funció d’allò que defensen només per por “al que diran alguns”... .