diumenge, 18 de març de 2012

El PPC de Girona retreu al PSC que hagi permès aprovar la insubmissió fiscal a la ciutat

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha volgut destacar “la covardia demostrada pel PSC” a l’abstenir-se en la votació de la moció a favor de la insubmissió fiscal que va presentar la CUP al ple d’aquest dilluns. La portaveu assegura que “el PSC ha apostat per la via independentista i la fractura amb Espanya”.

Veray ha constatat que “la mesura ha despertat un gran interès a tot el país”, alhora que remarca que “no beneficia la imatge de la ciutat”. Per aquest motiu, la popular demana a la resta de partits, en especial al PSC, “coherència i valentia davant els gestos i l’escenificació dels independentistes”.

“Sabem que és molt difícil portar a la pràctica els pagaments de l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària Catalana, ja que s’han de fer a l’Agència Tributària Espanyola”, ha dit Veray, i ha afegit que “per tant, es tracta d’un gest polític amb el que la CUP ha volgut marcar el seu perfil independentista i al que s’hi han afegit la resta de grups, excepte el Partit Popular”. En aquest sentit, la portaveu popular ha destacat el paper del PSC i la seva abstenció, “que va ser decisiva per aprovar la moció”. Veray considera que “el PSC està ple de contradiccions, ja que a d’altres ajuntaments aquest mateix partit ha votat en contra de mesures iguals o semblants a aquesta, la qual cosa demostra, com a mínim, manca de coordinació”. Per Veray, el raonament de l’abstenció que fa la portaveu dels socialistes, Pia Bosch, “és una presa de pèl”, i ha afegit que “no pot dir que es van abstenir sense considerar el contingut de la moció i pel sol fet de no fer referència a una competència estrictament municipal quan això va permetre que prosperés”.

La popular assegura que “és del tot incomprensible que una moció s’hagi aprovat amb 5 vots a favor d’un total de 25 possibles”, i ha criticat també la irresponsabilitat de CiU per abstenir-se, tot i que ha matisat que no l’ha sorprès tant com l’abstenció del PSC perquè “és conegut el caràcter independentista de l’alcalde”.

“Hem de ser responsables i treballar pel bé de la nostra ciutat, no pel dels independentistes que treballen per dividir-nos”, ha recomanat finalment Veray.