divendres, 6 d’abril de 2012

El Govern del Partit Popular permet alleujar les dificultats econòmiques que posaven en risc el Parc Científic i Tecnològic de la UdG

La diputada per Girona del PPC al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, ha destacat la importància de les mesures incloses dins del projecte dels pressupostos generals de l’Estat per al 2012 més enllà de les inversions directes.


Per Veray, “a banda de la inversió directa, també és important fixar-se i tenir en compte les diferents disposicions, que en molts casos faciliten la viabilitat de projectes estratègics com és el cas del Parc Científic i Tecnològic de la UdG”. Veray ha detallat que el projecte de pressupostos inclou una disposició addicional que permet als parcs de recerca universitaris ajornar les quotes del deute corresponents a aquest any. “Molts d’aquests parcs catalans, entre ells el de la UdG, es troben en una situació molt delicada a causa de l’incompliment de la Generalitat, que l’any 2005, amb el Govern tripartit, es va comprometre a assumir el retorn dels préstecs a l’Estat”, ha dit Veray. La realitat, però, és que no es va consignar mai en pressupost aquest retorn. “Amb la mesura del Govern del Partit Popular, el Parc Científic i Tecnològic de la UdG ha deixat d’estar en risc”, ha assegurat la diputada.

En el cas de la Universitat de Girona, el deute públic del Parc Científic i Tecnològic és de 19 milions d’euros, “una quantitat que en moments com els actuals és difícil d’assumir per part de la universitat”, ha reconegut Veray, qui ha explicat que “en els darrers mesos diversos responsables de la universitat, entre ells la rectora, ens han traslladat la seva preocupació al respecte”. Per aquest motiu, la diputada popular ha celebrat la moratòria presentada pel Govern presidit per Mariano Rajoy i considera que “ajornar les quotes que s’haurien d’afrontar aquest 2012 els donarà oxigen per poder tirar endavant els projectes que ja té en marxa el parc”. La diputada ha explicat que “nosaltres sempre hem defensat que cal apostar fortament per aquest parc, perquè ens pot ajudar a atraure i crear empreses i a reactivar l’economia”. “És una infraestructura estratègica per Girona i una aposta forta per a tot allò relacionat amb la investigació i el desenvolupament", ha conclòs Veray.