dimecres, 4 d’abril de 2012

El Partit Popular torna a posar les comarques gironines a l’agenda de prioritats del Govern de l’Estat

La diputada del PPC al Congrés dels diputats, Concepció Veray, ha presentat aquesta tarda els Pressupostos Generals de l’Estat a Girona i s’ha mostrat molt satisfeta ja que considera que “tenen en compte les necessitats de Girona tot i les dificultats econòmiques”. Veray ha assenyalat que “tal com vam prometre en campanya, el Partit Popular torna a posar les comarques gironines a l’agenda de prioritats del Govern de l’Estat”.

La diputada popular ha explicat que “tot i la reducció pressupostària dels ministeris, especialment al de Foment, el Govern ha escoltat les nostres peticions i ha mostrat la seva voluntat de tirar endavant projectes vitals per Girona”. En aquest sentit, Veray ha destacat els 16 milions d’euros que es destinaran a desdoblar el tram entre Sils i Caldes de Malavella de la N-II. En total, Foment invertirà 19 milions d’euros per obres en aquesta via en diferents trams al seu pas per la demarcació de Girona. Per Veray “és un esforç important que demostra que el Partit Popular està compromès amb el desdoblament de la N-II en la seva totalitat”. En aquest sentit, la diputada ha destacat que la partida que va destinar el PSOE l’any 2011 per la N-II era “molt inferior”, de 12,6 milions d’euros, “i no van executar res”, ha explicat Veray. “Així fa les coses –quan les fa- el Partit Socialista; tard i malament”.

El ministeri de Foment també preveu actuacions a l’A-26 i la N-260 entre Figueres i Besalú (669.000 euros) i prosseguir amb les actuacions d’impuls de l’Eix Pirinenc que inclou obres de millora a la N-152 i la variant de Ribes de Freser.

Veray també ha destacat la voluntat del Govern de “revisar el conveni amb ACESA per analitzar la inclusió de l’enllaç nord de l’AP-7 a Figueres”. Referent a l’AP-7 la diputada ha explicat que en la seva circumval•lació a Girona funcionarà com autovia A2.

A banda de l’esforç inversor, el Govern també s’ha compromès a liquidar els deutes de les expropiacions pendents de pagament. A tot l’Estat es destinaran 600 milions d’euros per pagar aquests deutes “contrets i arrossegats pel Govern del PSOE”, ha dit Veray, i ha especificat que “a la demarcació de Girona es pagaran 6,5 milions d’euros per aquest concepte”.

Pel que fa a les obres del TAV, Veray ha explicat que “a Girona s’invertiran 194 milions d’euros per tal que l’alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa sigui una realitat abans d’un any”. A més, la diputada ha destacat que “la partida destinada al manteniment de la xarxa del tren convencional s’incrementa aquest any”. Enguany es destinaran 11.618.000 euros mentre que el 2011 van ser 6,6 milions.

“El PSOE va frenar radicalment la inversió de Foment i només va executar 26 milions dels 71 pressupostats a tot el país”, ha explicat Veray, i ha afegit que “les comarques gironines també van patir la seva manca de compromís i un exemple clar el trobem a la N-II”. “Nosaltres som realistes i no inflarem els pressupostos, per tant, la inversió del Partit Popular per aquest 2012 representa un 112% més del que va executar el govern del PSOE l’any 2011”, ha dit Veray.

Altres inversions destacades que es preveuen a la demarcació de Girona són: el pont sobre el riu Ter a la ciutat de Girona (7 milions d’euros), la nova biblioteca pública de Girona (6,7 milions d’euros), l’Arxiu Històric Provincial de Girona (50.000 euros), millora del pont romànic de Besalú (389.000 euros),rehabilitació de la capella de la Mare de Déu del Roser del convent de Sant Domènec de Girona (661.000 euros) i recuperació i protecció del litoral gironí (500.000 euros). A més, Veray ha explicat que “també es preveu una inversió de mig milió d’euros per adequar els camins de ronda a Catalunya i confiem que bona part d’aquests diners es destinin a arreglar els de la Costa Brava”.

Per últim, la diputada ha volgut destacar la inversió de 8,1 milions d’euros a l’aeroport de Girona i “la disposició final exclusiva de Girona que exclou l’aeroport de Vilobí d’Onyar de la revisió de taxes generalitzada”. Veray ha destacat “el paper decisiu i el treball intens del Partit Popular de Catalunya per aconseguir que l’aeroport de Girona mantingui el preu de les taxes”, i ha afegit que “donat que a l’aeroport de Barcelona sí pugen les taxes, el diferencial entre els dos també augmenta i, per tant, l’aeroport de Girona guanya en competitivitat”. Tot i així, la diputada ha advertit que “no ens podem adormir i cal que utilitzem la nova situació per captar altres companyies que operin a Girona i que ens permetin deslligar-nos de la dependència de Ryanar”.

Veray ha assenyalat que “el Govern ha fet un ajustament molt important per tornar la confiança a Espanya i sortir de la crisi”. En concret, la diputada ha destacat la reducció de la despesa de 27.300 milions d’euros. Per aquest motiu, ha valorat “l’esforç que ha fet el Govern malgrat les dificultats econòmiques per complir els seus compromisos amb Girona”.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Quins nassos!
Evidentment s'ha de defensar el que toca, però vaja... que quan és que no, és que no. I a apetxugar!

Anònim ha dit...

Aquesta dona viu en una realitat paralel.la o qué?
la N-II es tractada com una prioritat?
segur que viu a Girona?

Concepció Veray Cama ha dit...

Entenc que després de 8 anys de que la N-II hagi estat del tot oblidada per part del Partit Socialista en aquests moments creieu que si hauria de fer més però les grans obres, com ho és aquesta, no es fan en dos dies ni en tres mesos. Si, tres mesos, això és el que porta el PP al capdavant del Govern, i per tant crec que no se'ns pot demanar a nosaltres que fem en aquest curtíssim periòde de temps el que el PSOE no va fer en 8 anys.
Els que si que se'ns pot demanar, i així ho hem reflectit en els pressupostos presentats dimarts, és que desencallem les obres d'aquesta carretera i que ho fem amb celeritat en aquells trams en que això és possible, com el de Sils - Caldes de Malavella, i que preveiem els diners per avançar en els projectes dels altres trams, sobretot en la seva part sud, com fem amb el tram Maçanet - Sils, en el que estem treballant en el porjecte de traçat definitiu i el projecte constructiu, i que ho faci per davant d'altres actuacions que malgrat ser importants, avui, no són tan urgents a les nostres comarques com ho és aquesta.
Això és prioritzar, i el PP prioritza aquesta obra perquè hi creu, perquè la seva voluntat és traballar-hi intensament al llarg de tota la legislatura i avançar així les obres de quants més trams possibles, i això ho demostra l'inversió reflectida en els Pressupostos per aquest 2012 en que hi figura una inversió en aquesta carretera de 19 Milions d'Euros ( el PSOE el 2011 només n'havia previst 12 i alhora de la veritat no en va executar cap... ).
És evident que tothom és lliure de pensar el que cregui convenient,i que aquells qui són sectaris mai reconeixeran l'esforç que en moments de greu dificultats econòmiques a l'Estat, fruit de la mala gestió econòmica del PSOE al capdavant d'aquest govern fins fa 4 mesos, fa el Govern del PP però bé, per a nosaltres, lo important ara és avançar les obres en aquesta carretera i desdoblar la N-II,i això és el que, amb voluntat ferma, farem des del nou Govern del PP a l'Estat, malgrat, com ja he dit, alguns no estiguin disposats a reconeixer mai que és sempre amb Governs Populars que l'Estat aposta per aquest desdoblament.

Anònim ha dit...

Total, que tots els que no pensem com vostè som "radicals"...

Fantàstica manera la que té vostè d'interactuar amb els electors, o si més no amb els que tenen prou interès en llegir el que ha de dir en aquest espai.

Per cert, abans dels 8 anys socialistes n'hi va haver 8 de populars, i els que no som tan joves també recordem el ritme de les obres a la NII

Concepció Veray Cama ha dit...

Perdoni però en tota la meva resposta jo no he utilitzat en cap moment la paraula "radical", cosa que vosté si fa i a més diu que aquesta és la meva visió sobre tots aquells qui no pensen com jo.

Miri, jo respecto totes les opinions, totes,ho he fet i ho seguiré fent sempre, i el que demano per la meva opinió és precisament aquest mateix respecta, cosa que sincerament li he de dir que vosté fa poc, a més d'afegir judicis de valors en relació a una conclusió sobre les meves paraules que és del tot esbiaixada.

En relació a que abans dels 8 anys del PSOE hi va haver un govern del PP, és veritat, i abans moltíssims anys de govern del PSOE també, i precisament va tenir que ser un Govern del PP en la legislatura del 2000 al 2004 qui va fer una aposta decidia per desdoblar la N-II i va començar a treballar-hi de tal manera que els únics 8km desdoblats actualment d'aquesta carretera són els que va deixar ja licitats el PP l'any 2004.

la realitat pot agradar més o menys, hi estic d'acord, però és necessari que es recordi i s'expliqui tal qual és, i aixó és el que he intentat jo tant amb la meva resposta de l'altre dia com amb aquesta.

Anònim ha dit...

Perdó per una cosa. On deia "radical" en el meu missatge anterior, volia dir "sectari".

En la resta m'hi reafirmo i no veig cap falta de respecte en les meves paraules. Tampoc cap intenció en aquest sentit.