divendres, 18 de maig de 2012

Entrevista Concepció Veray - EFE, 12 de maig 2012

Girona, 12 maig (EFE).- El tren d'alta velocitat (AVE) arribarà a Girona en el primer trimestre de 2013, segons que ha anunciat en una entrevista concedida a EFE la diputada al Congrés i portaveu del PP a l'Ajuntament d'aquesta ciutat, Concepció Veray.

Veray ha citat com a font les converses mantingudes amb el Ministeri de Foment, que li ha transmès "que es treballarà i farà tot allò possible per retallar els terminis d'execució de l'última part d'obra, necessària perquè circulin els trens".

"Crec que, en el primer trimestre de 2013, podrem dir que tenim tren AVE", ha manifestat la diputada, qui ha reiterat que, "amb aquests calendaris, es treballa".

Concepció Veray ha subratllat que es garantirà la qualitat i seguretat "per arribar al primer trimestre de 2013 amb el tren com una realitat a la ciutat de Girona".

Veray està convençuda que l'AVE comportarà per a la província "un salt de qualitat definitiu", a l'hora que s'ha referit a una altra infrastructura important, com és el desdoblament de la carretera N-II, de la que ha dit que la intenció del Govern espanyol és la de treure'l endavant, "encara que no tan ràpid com es voldria" per motius pressupostaris.

De tota manera, la diputada popular ha puntualitzat, front a les crítiques rebudes d'altres formacions per aquest assumpte, que resultava impossible incloure tota l'obra en els actuals pressupostos, "perquè només duraran sis mesos i perquè en la part nord de la via els projectes no estan fets".

"A més, en el tram entre Medinyà i Orriols, el tema de l'expropiació està tan empantanegat que no es pot avançar un mil•límetre", ha afegit Concepció Veray.

No obstant això, Veray ha recordat que s'han pressupostat sis milions d'euros per pagar aquestes expropiacions, "que es deuen des de fa anys a persones que han perdut la casa i encara no se'ls ha pagat".

Segons la portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, la provisió d'aquests diners ha estat "una voluntat del propi president del Govern central".

Concepció Veray destaca també com èxit la congelació de les taxes de l'aeroport de la Costa Brava, clau al seu entendre per reactivar l'economia de la província.

El turisme de qualitat va ser una de les apostes que va sorgir del recent Congrés del PPC i Veray puntualitza que no és incompatible amb les aerolínies de baix cost com Ryanair, que gairebé monopolitza els vols des de Girona, encara que insta la Generalitat a buscar noves companyies.

La diputada, que destaca la seva col•laboració amb el subdelegat del Govern a la província, Carles Jaume Fernández, especialitzat en el sector turístic, subratlla el pes aconseguit pel PP gironí al Congrés de Barcelona.

Concepció Veray destaca especialment el nou paper del president del PP de Girona, Enric Millo, com a vicesecretari d'Acció Política i Econòmica, a més de mantenir-se com a portaveu en el Parlament de Catalunya.

Veray aprofita a més per felicitar Millo per la seva imminent reelecció al capdavant del PP gironí, ja que la seva és l'única candidatura que compareixerà al Congrés Provincial. EFE