dissabte, 2 de juny de 2012

Més de 2.000 empreses gironines cobraran les factures pendents dels ajuntaments gràcies al pla de pagament a proveïdors del Govern Espanyol

Concepció Veray: “La voluntat del Govern Espanyol és que no hi hagi cap empresa o autònom que hagi de tancar per culpa d'una Administració que no paga”


La diputada al Congrés dels Diputats i portaveu de l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha parlat avui del pla de pagament a proveïdors aprovat pel Govern Espanyol i que va entrar en funcionament ahir. Veray ha detallat que un total de 2.151 empreses gironines cobraran les factures pendents dels ajuntaments gràcies a aquest pla del Govern de Mariano Rajoy, la gran majoria de les quals són PYMES, 1.578, a part de 485 autònoms i professionals liberals i 88 grans empreses. A comarques gironines, 111 ajuntaments s’han acollit al pla per poder abonar factures per un total de 74 milions d’euros. Veray ha concretat que “de fet, ja hi ha empreses que han començat a cobrar les factures que tenien pendents ja que ahir es començava a realitzar el pagament”.

La diputada Concepció Veray ha insistit en la importància d’aplicar una mesura com aquesta “per sanejar la situació econòmica i financera dels ajuntaments i les Comunitats Autònomes però sobretot per salvar a milers d’empreses, la gran majoria petites i mitjanes, i per impulsar l’activitat empresarial”. Veray ha volgut destacar que “és l’operació de refinançament més important de la història d’Espanya que contribueix definitivament a la transparència dels comptes públics” i ha afegit que “el pla de pagament als proveïdors de les Administracions Públiques ha permès aflorar tot el dèficit existent aconseguint així una radiografia sobre el dèficit públic més real i clara i posant al descobert les factures tancades als calaixos”.

Veray ha manifestat que “la voluntat del Govern Espanyol és que no hi hagi cap empresa o autònom que hagi de tancar per culpa d'una Administració que no paga”. També ha senyalat que “el Govern està responent amb rapidesa i decisió a una situació econòmica extraordinària com aquesta ja que fa dos mesos que es va aprovar la mesura i ahir ja es van començar a pagar les factures”.

Ajuntaments que no s’han acollit al pla

La diputada popular també s’ha referit als ajuntaments gironins que no s´han acollit al pla de pagament a proveïdors, ja sigui perquè no van presentar el pla d’ajust a temps o perquè el Govern Espanyol els el va rebutjar. Veray s’ha mostrat satisfeta amb l’anunci de que “s’habilitarà un termini en la primera quinzena de juny perquè aquests ajuntaments puguin tornar a presentar el pla d’ajust”.

La diputada ha explicat que ha parlat amb quatre dels cinc ajuntaments gironins que es troben en aquesta situació (Anglès, Massanes, Les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols) i “m’han traslladat la seva satisfacció per l’ampliació del termini”. Veray ha avançat que “alguns ajuntaments estan valorant no tornar a presentar el pla d’ajust perquè prefereixen que se’ls descompti cada més una part dels diners que els cedeix l’Estat” i ha afegit que “sigui quina sigui la decisió dels alcaldes, el que es busca amb l’ampliació del termini és que el màxim d’ajuntaments es puguin acollir al pla per tal d’ajudar-los amb la càrrega dels deutes evitant que això afecti el seu dia a dia”.