dimarts, 26 de juny de 2012

Context i algunes consideracions sobre la N-II - Article Diari de Girona 24/06/2012

La gota que fa vessar el got tradicionalment ha estat mal considerada. Una sola gota, que arriba on ja s’hi han dipositat moltes i que desborda la capacitat del recipient. L’única culpa d’aquesta gota és haver arribat l’última. Però el got ja estava ple.

Al Partit Popular Català de Girona tenim la sensació que som aquesta gota i que estem pagant els incompliments de vuit anys de govern socialista. Des del primer moment ens han preguntat insistentment pel desdoblament de la N-II i ens han criticat per no destinar tots els recursos necessaris per desdoblar-la des de Tordera fins a La Jonquera d’immediat. Entenem el malestar perquè per nosaltres també és un projecte important que fa anys que hauria d’estar enllestit. De fet, si per voluntat fos, no hauríem destinat 19 milions d’euros en el pressupostos generals de l’Estat d’aquest any a la N-II. N’hi hauríem destinat molts més però el dèficit públic heretat dels vuit anys del Govern Zapatero no ho permet.

M’encantaria que la situació fos una altra, la de 2004, per exemple, quan la taxa d’atur era de l’11,5% i l’economia espanyola era una de les més potents d’Europa. Però no és així. La realitat és que vivim una constant alerta econòmica i que el Govern de l’Estat està fent grans esforços per complir amb Europa, reduir el dèficit heretat i calmar els mercats i, d’altra banda, portar a terme les reformes necessàries per incentivar el creixement econòmic i la creació d’ocupació.

Aquesta difícil situació econòmica (potser la més delicada des de l’inici de la crisi) ha acompanyat el Govern de Mariano Rajoy des del primer dia de mandat, ara fa sis mesos. Molt poc temps per demanar que aquest govern solucioni tots els problemes que ha estat incapaç de solucionar l’anterior govern. I em sembla d’un cinisme absolut l’actitud del diputat del PSC, Àlex Sáez, que ara exigeix tot allò pel que no va ser capaç de lluitar quan el seu partit governava a Madrid. Igualment, CiU no es pot vanagloriar de fer pressió per desdoblar-la quan durant anys ha tingut a la mà el poder de forçar un compromís real i no ho ha fet. Sé que aquest no és el debat i que els ciutadans volen més solucions i menys picabaralles polítiques. Però la falta de comprensió i responsabilitat per part de l’oposició en temes tan seriosos com aquests mereixia una menció.

Enguany, el Partit Popular adjudicarà les obres del desdoblament del tram Sils-Caldes de Malavella, al qual s’hi destinen 16 milions d’euros. A més, hi ha una partida de 1,6 milions (amb l’increment de 300.000 euros que s’ha afegit després del tràmit d’esmenes dels PGE al Senat i, en concret, d’una esmena presentada pel PPC) pel tram Sils-Maçanet de la Selva, que permetrà avançar en la redacció final del projecte. Per tant, hem començat a treballar en els dos trams més empantanegats i on era més urgent actuar. A la part nord de la N-II el projecte està tan a les beceroles que ara per ara el que cal és avançar en els estudis i projectes dels diferents trams (tan retardats) per fer-lo una realitat en un futur, esperem no gaire llunyà. A banda de les partides destinades a projectes o a les obres de desdoblament, també voldria destacar els més de sis milions d’euros que serviran per pagar expropiacions pendents de pagament corresponents al traçat de la N-II.

Tot i que a alguns els pot semblar poca inversió, voldria que es valoressin alguns fets. En primer lloc, que els 19 milions d’euros que s’hi destinen aquest any estan força per sobre dels 12 que va preveure el PSOE l’any 2011 i que finalment no va executar-ne cap. D’altra banda, crec que s’ha de ser raonable i reconèixer l’esforç que en moments de greus dificultats econòmiques i grans ajustaments fa l’Estat per desencallar aquestes obres, que han estat aturades durant anys. Prometre molt i no fer res, com ha passat durant els anys de govern socialista, només crea frustració. Nosaltres ens comprometem a fer allò que podem assumir, ni més ni menys, s’ha acabat l’època de prometre-ho tot a tothom i no complir mai res, encara que això ens suposi crítiques en un primer moment.

A títol personal, vaig prendre possessió del càrrec de diputada amb molta il•lusió i amb l’ànim de treballar incansablement per les comarques gironines. Tots coneixen les prioritats del Partit Popular Català de Girona que també són les meves. La N-II és potser la més important i per això he treballat i seguiré treballant intensament perquè es desdobli i, encara que potser no al ritme que tots desitgem, s’hi treballi sense més aturades. Ho faré perquè com a gironina crec en la necessitat d’aquest projecte i perquè com a diputada del partit que governa sé que el Govern la comparteix.

Concepció Veray Cama
Diputada del PPC al Congrés dels Diputats

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sra. Veray.

Ja veiem el que han treballat perque es desdobli. La principal carretera d´entrada a Espanya amb la resta del mon i sembla un water public. Ahhh, i escolti es massa car el cost per kilometre cuadrat, com si no hi hagues alternatives. Això si Despeñaperros deu esser una ganga . O l´ave que no porta enlloc (lisboa ????), o l´Aeropuerto de l´abuelo, o el de Ciudad Real, i com no el de Lleida també. LA Cam, Bankia, etc, etc, Que se jodan no? com va dir la Srta. Fabra. No no, si ja veig que vostés si que ho fan tot bé.

Ah i aixo no vol pas dir que els Socialistes valguin res. Un es dolent per Catalunya i l´altre pitjor.