dimecres, 27 de juny de 2012

La veritat feta web - article Girona Notícies 26/06/2012

Si em permeten una recomanació, els animo a visitar la web www.laverdaddelasreformas.es , comparteixin o no els ideals del partit que represento. En aquests moments rebem informació per molts costats i no sempre és bona. Un mateix missatge pot tenir moltes interpretacions i no sempre encertades. El risc és que fins i tot es pugui arribar a dir alguna mentida perquè per alguns pesen més els estereotips que la valoració real d’una acció de govern.

Per això, crec que és bo que els ciutadans rebin les explicacions de les reformes directament del partit del Govern que les ha dut a terme i per tant qui millor pot explicar-ne la seva motivació i efectes. Després cadascú podrà fer-ne la valoració que vulgui, però com a mínim tindrà arguments sòlids i informació de primera mà.

Per exemple, s’ha acusat al Partit Popular de xenòfob argumentant que deixem els immigrants sense assistència sanitària. Clar que s’obliden d’alguns detalls que giren totalment la truita. En primer lloc, la mesura fa referència als estrangers que no tenen residència al nostre país, com poden ser els turistes o els immigrants irregulars. Aquestes persones tenen garantida l’assistència sanitària en casos d’urgència, embaràs o, en el cas que siguin menors, en les mateixes condicions que els espanyols. La finalitat és acabar amb els abusos que costen a l’Estat gairebé 1.000 milions d’euros l’any i garantir que aquells que paguen la sanitat pública amb els seus impostos no vegin afectat els seu dret per culpa d’aquells que se n’aprofiten de manera gratuïta.

O, què me’n diuen de tot el que s’ha dit de la reforma de l’àmbit educatiu? És incert que es vulgui privatitzar l’educació, ni que disminueixin les beques generals que garanteixen la igualtat d’oportunitats per aquells que tenen pocs recursos. La principal finalitat de la reforma educativa és millorar i assolir l’excel•lència que ens permeti formar bé les persones perquè entre tots siguem competitius en un món globalitzat. Evidentment, això obliga a modificar tot allò que fins ara no s’ha fet bé i a optimitzar recursos, que no és altra cosa que abocar-los allà on són més necessaris per assolir aquesta finalitat.

I si entrem a valorar tot el que s’ha dit i escrit sobre la reforma laboral hauria de fer un llibre enlloc d’un article. Falta de mires per no reconèixer que l’objectiu principal del Govern del Partit Popular és la creació d’ocupació i la reactivació econòmica, que són la millor política social que un pot aplicar.

Per tant, és molt recomanable que naveguin per aquesta web i coneguin de primera mà les explicacions i els arguments del Govern per dur a terme aquestes reformes, sense intermediaris i sense les lectures esbiaixades que fan alguns.

Concepció Veray Cama
Diputada del PPC al Congrés dels Diputats
Portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona