dissabte, 7 de juliol de 2012

Veray: “Sortir de la crisi és la prioritat d’aquesta legislatura, no el debat independentista”

El grup municipal del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona ha fet avui la valoració del primer any de legislatura. La portaveu dels populars gironins, Concepció Veray, acompanyada dels regidors Cuca Mascort i Carlos Palomares, ha dit que aquesta és “una legislatura marcada per la crisi econòmica”, i ha recordat que “a la ciutat de Girona tenim una taxa d’atur del 14,22%” . Per aquest motiu, Veray ha assegurat que “sortir de la crisi és la prioritat d’aquesta legislatura, no el debat independentista”. En aquest sentit, la portaveu ha recordat a l’alcalde de la ciutat que “és l’alcalde de tots, dels que volen la independència i dels que no”, i ha demanat al govern i a l’oposició “que deixin de banda tot allò que no té a veure amb la ciutat de Girona i sortir de la crisi”.

Veray ha assegurat que “el PPC continuarà exercint una oposició responsable a l’Ajuntament de Girona”, ja que segons la portaveu “els gironins no ens podem permetre, en aquests moments, una crisi institucional”. “Mantenim la bona voluntat amb el govern de la ciutat perquè la gent ens demana i ens agraeix que estiguem units per fer front als problemes que ens afecten”, ha explicat Veray, i ha reconegut que “amb el canvi de govern també hem notat un canvi positiu en la nostra relació, com a oposició, amb aquest”, si bé ha matisat que “últimament hem constatat que el diàleg fluid del principi entre govern i oposició s’ha començat a descuidar”. Per aquest motiu, Veray ha demanat al govern que “expliqui i treballi millor amb la oposició temes importants per la ciutat com, per exemple, les ordenances que es portaran al proper ple”. També ha criticat que no s’hagi creat la comissió de seguiment del nou Trueta i que “ens assabentem de les novetats pels mitjans de comunicació”. Al respecte del nou hospital, també ha afirmat que “el PSC ha agafat el Trueta com a bandera contra tot i s’equivoca”.

Els populars gironins han posat de manifest que ideològicament els ha estat més fàcil arribar a alguns acords amb el govern actual. Veray ha posat com exemple l’acord del pressupost municipal per al 2012 i ha explicat que “hem basat la inversió en sortir de la crisi i fer front als problemes que se’n deriven d’aquesta”. Els populars han explicat que s’ha rebaixat 800.000 euros en despesa corrent i personal per tal d’incrementar altres partides més útils. “Hem pogut destinar més recursos als sectors estratègics que ens poden ajudar a reactivar l’economia, com són el comerç i el turisme, i a ajudar els gironins que pateixen la crisi”, dit Veray, i ho ha exemplificat amb els plans de dinamització comercial del barri de Pont Major i del barri de Montjuic que es faran a instàncies del Partit Popular. Tot i així, Veray ha criticat algunes inversions en aquest sentit i ha dit que “demanarem explicacions sobre la campanya promocional a British Airways, que se’ns va vendre d’una manera i el resultat ha estat decebedor”.

D’altra banda, Veray també ha remarcat que el fons de contingència, dotat amb 1.800.000 euros i fortament criticat per la oposició, s’està destinant a ajudar les persones tal com es va dir. “Gràcies al fons de contingència l’Ajuntament ha pogut comprar, recentment, aliments pel Banc d’Aliments”, ha explicat la portaveu. “Ens preocupa no deixar ningú enrere, perquè hem de sortir de la crisi junts i reforçats”, ha dit Veray, i ha demanat a l’Ajuntament “un esforç per detectar les persones que necessiten ajuda i que, pel motiu que sigui, no s’atreveixen a demanar-la”. D’altra banda, Veray ha mostrat el seu desacord en altres aspectes que segons els populars gironins “ens han decebut o porten un important retard”. Veray ha explicat que “fa temps que s’hauria d’haver creat l’Agència de Promoció Econòmica de la ciutat i encara no s’ha fet”. Segons la portaveu “per nosaltres és una eina molt important per sortir de la crisi i CiU va tard, hem perdut un any”. Veray també s’ha referit a altres qüestions del “dia a dia” i ha dit que “cal millorar en la neteja dels barris, la mobilitat a la ciutat i la sensació d’inseguretat”. “Per sobre de les estadístiques, ens preocupa que els ciutadans no se sentin segur a la seva ciutat”, ha dit la portaveu. Veray també ha destacat que “és gràcies al Partit Popular, que ho va pactar al cartipàs i ho va portar al ple en forma de moció, que s’ha creat la Taula de Mobilitat”.

Per últim, Veray s’ha mostrat sorpresa per “la incertesa que diu l’alcalde que li provoca el govern de l’Estat”, i li ha preguntat “si no li provoquen incertesa els 19 milions d’euros que la Generalitat deu a la ciutat de Girona”. A més Veray ha destacat que “és gràcies al Govern del PP que podem retornar la liquidació del deute amb l’Estat en 10 anys enlloc de 5, la qual cosa representa rebaixar dràsticament la quota anual”. “La culpa no sempre és de Madrid, com ens volen fer creure, i és preocupant que un alcalde no sàpiga situar-se per sobre dels partits”, ha dit la portaveu. De la mateixa manera, Veray ha dit que “per sobre de tot hi ha els ciutadans”, i ha explicat que “si bé vam donar suport al pla estratègic, des del principi vam dir que estava mal enfocat”. Per aquest motiu, la portaveu ha reclamat que “és una cosa de tots i cap grup ha de tenir més protagonisme que els altres”. “Tots aquests debats no creen res de bo, només crispació i malestar. Nosaltres a aquest joc no hi jugarem perquè creiem que hem d’anar tots a una i amb igualtat per sortir de la crisi”, ha conclòs Veray.