diumenge, 2 de setembre de 2012

El PPC demana a Puigdemont i Vila que dediquin tots els seus esforços i recursos a resoldre els problemes dels seus municipis enlloc de promocionar actes que fomenten la confrontació

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona i diputada al Congrés, Concepció Veray, i la portaveu del PPC a l’Ajuntament de Figueres, Mª Àngels Olmedo, han manifestat avui el malestar de la seva formació per la iniciativa presentada de manera conjunta pels alcaldes de Girona i de Figueres en relació a l'11 de setembre. En aquest sentit, Veray ha demanat a Puigdemont i a Vila que “dediquin tots els seus esforços i recursos a resoldre els problemes dels seus municipis enlloc de promocionar actes que fomenten la confrontació“.

Veray ha manifestat que “Carles Puigdemont i Santi Vila són els alcaldes de tots els gironins i els figuerencs, de tots, no només d’aquells que volen la independència, és a dir, que, enlloc de presumir d’iniciatives conjuntes d’aquests dos ajuntament en favor de la separació de Catalunya d’Espanya, el que haurien de fer és treballar per aconseguir la unitat i el consens de totes les forces polítiques a Girona i Figueres per fer front i superar l’actual situació de crisi econòmica que patim”. “Els ciutadans volen i esperen dels seus alcaldes que treballin per resoldre els problemes actuals i que administrin els recursos públics amb rigor, és a dir, per atendre les necessitats locals”, ha dit Veray que, a més, ha afegit que “el pitjor que pot fer un alcalde és utilitzar el seu càrrec per dedicar-se a enfrontar, dividir i separar la ciutadania fomentant la crispació i la confrontació. Això és una greu irresponsabilitat”.

Per Veray “les administracions catalanes -Generalitat i ajuntaments- han de centrar-se en organitzar i promocionar, per celebrar la diada, actes d’unitat i no de foment, i menys de patrocini, de la participació a manifestacions independentistes que l’únic que busquen i persegueixen és separar Catalunya d’Espanya”.

Per Veray “aquesta és una iniciativa d’aparador” de dos alcaldes de CiU que estan més preocupats per la independència de Catalunya que perquè la seves respectives ciutats tirin endavant i superin la crisi”. En aquest sentit, la portaveu popular ha recordat que “aquest dos alcaldes són diputats de CiU al Parlament de Catalunya i, per tant, actuen de manera hipòcrita i amb profunda incoherència política ja que, al Parlament, CiU no ha defensat mai la independència”.

Per Olmedo “la diada que els catalans volen és la del consens i la unitat i no la diada de la independència que no representa a la majoria dels catalans” i ha explicat que “demanarem, a través dels nostres grups municipals a l’Ajuntament de Girona i de Figueres quin és el cost que aquesta iniciativa tindrà per les arques municipals així com quins recursos materials i humans de l’administració local s’hi han destinat, ja que no creiem, i menys en moments com els actuals, per més que els alcaldes no considerin aquest cost excessiu, que sigui responsable que aquests ajuntaments malgastin recursos públics per fomentar accions separatistes com és aquesta manifestació organitzada per l'ANC”.

Finalment les dues portaveus han dit que “davant l’anunciada participació a la manifestació de Barcelona dels dos alcaldes, els demanem que no hi assisteixin, igual com ja han anunciat que no ho farien Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, President i Secretari General de CiU, perquè ho consideren incoherent amb allò que ells defensen al Parlament i perquè no comparteixen el lema de la manifestació”.