dissabte, 27 d’octubre de 2012

Veray: “El Partit Popular posa fi als anys d’incertesa i desinformació respecte el projecte ferroviari a Girona”

La diputada del Partit Popular al Congrés dels Diputats i portaveu a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha celebrat que “el Partit Popular posa fi als anys d’incertesa i desinformació respecte el projecte ferroviari a Girona”. Per la diputada popular “el canvi de govern a l’Estat també ha suposat un canvi en la manera de treballar i la relació amb la ciutat de Girona”. Veray assegura que “la creació del grup de treball que es va acordar durant la visita del president d’Adif, Enrique Verdeguer, la setmana passada, és una mostra més de la bona voluntat del Govern de l’Estat”, i ha posat com exemple “les positives conclusions” de la primera reunió d’aquest grup de treball que es va celebrar ahir.

Entre els principals acords d’aquesta reunió hi ha la redacció d’un protocol de col•laboració entre Adif i l’Ajuntament de Girona “que permetrà definir les línies d’actuació”, ha dit Veray. En aquest sentit, Adif es va comprometre a estudiar la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes del consistori gironí, entre les que destaca la construcció d’un pas subterrani per accedir a les andanes de l’estació d’alta velocitat.

“El Govern del PP ha proporcionat diàleg, col•laboració i transparència amb el projecte ferroviari a Girona”, ha reafirmat Veray. La diputada popular ha dit que “volem acabar amb el malestar que la gestió socialista va causar als veïns de Girona”, i ha afegit que “volem aportar solucions i per això analitzarem amb cura la reposició de les zones afectades per les obres i que els treballs que es portin a terme causin el menor impacte possible, especialment pel que fa al soroll”.

“És molt positiu que puguem comptar amb un clima de col•laboració sobre aquest projecte i amb la ferma voluntat d’arribar a acords”, ha dit la diputada. Veray també ha assenyalat que “això permetrà avançar en les actuacions per integrar les noves instal•lacions i infraestructures ferroviàries amb totes les garanties”. El grup de treball seguirà en contacte durant les properes setmanes amb l’objectiu d’avançar en la concreció d’aquestes actuacions.