diumenge, 14 d’octubre de 2012

Veray: “El rebuig a l’esmena del Partit Popular demostra que l’estratègia de CiU respecte la N-II és electoralista”

La diputada del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, ha destacat que l’esmena presentada pel grup popular a la moció sobre la N-II “és molt més concreta que la moció i determina les actuacions prioritàries i urgents a la N-II”. Per la diputada, “el rebuig a l’esmena del Partit Popular demostra que l’estratègia de CiU respecte la N-II és electoralista”, ja que segons Veray “hem presentat compromisos concrets i realistes per començar a actuar amb urgència allà on és més necessari”.

Veray ha recordat el títol de la moció presentada per CiU (compromisos que adoptarà el Govern respecte el desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques de Girona durant la present legislatura) per posar de manifest que les revindicacions de CiU per aquesta via i per tota la legislatura es limiten a “rebutjar el que fa el Govern i reclamar el traspàs del tram Tordera- Maçanet”. Veray ha manifestat al diputat de CiU, Jordi Xuclà, “que el que importa per aquesta legislatura és el que diu l’esmena del Partit Popular, que s’executin les obres del tram Caldes- Sils i del Sils-Maçanet, que es facin les obres de millora de manera urgent en la part nord per millorar la seguretat vial, que se segueixi analitzant el projecte per donar una solució definitiva al desdoblament global d’aquesta carretera, al qual ja va dir la ministra que no renunciàvem, i també cal, a banda de parlar amb la Generalitat, actuar amb rigor i analitzar què es va fer amb el tram que ja es va traspassar de la N-II al seu pas pel Maresme amb un import transferit pel Ministeri de Foment l’any 2009 de 97,4 milions d’euros”.

Veray ha dit a Xuclà que “avui vostè té l’oportunitat de demostrar que li importa la N-II, acceptant la nostra esmena. Si no ho fa demostrarà als ciutadans que només la vol utilitzar com a arma electoral per al 25 de novembre”, alhora que li ha demanat rigor perquè “el Govern de l’Estat no tan sols ha posat Girona en el mapa d’Espanya una altra vegada, sinó que ho està fent amb convicció, amb compromís i per responsabilitat”.

A més, la diputada popular ha lamentat que Xuclà “en cap moment fes referència a la situació econòmica que vivim a causa de l’herència socialista”, ja que opina que és “la causa principal per la qual el Govern ha pres certes decisions en relació a la N-II a Girona, donat que en aquests moments és important actuar urgentment en aquesta carretera per millorar la seguretat vial”. “Davant la necessitat d’actuar urgentment a la N-II teníem dues opcions: no fer res, com el Partit Socialista, o actuar, com nosaltres hem escollit”. D’aquí que el Partit Popular hagi presentat una esmena per millorar la situació de la N-II”, ha dit la diputada popular.

Veray també s’ha referit a l’anterior govern del PSOE per posar de manifest que “si durant els 8 anys que el PSOE va governar hagués prioritzat aquesta infraestructura, avui la situació seria molt diferent i podríem avançar molt més en el desdoblament global de la carretera”. Veray ha recordat que CiU va pactar millores a la N-II amb el PSOE i es va comprometre a estar pendent del compliment d’aquests acords, “però els socialistes no van fer res de res”, ha dit Veray i ha criticat que CiU recolzés aquell govern “sense tenir en compte que s’estava marginant Catalunya i les comarques gironines”.