dissabte, 3 de novembre de 2012

Veray: “El que sí és una realitat és que dilluns el Govern del Partit Popular va reprendre les obres de desdoblament del tram Sils- Caldes”

La diputada del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, ha explicat aquest matí que “el pressupost de la N-II per al 2013 serà de 35,8 milions d’euros, tal com vàrem anunciar la setmana passada”. Veray ha fet aquest aclariment arrel de la notícia publicada avui on es diu que es treuen 10 milions per aquesta via i es destinen a una altra autovia a Múrcia. La diputada explica que “aquesta notícia està basada en una esmena on, en un primer moment, hi figurava una projecció pels propers anys i que ens hagués afectat el 2016 però que finalment ha estat suprimida” i afegeix que “del que realment hem de parlar avui és dels pressupostos del 2013 que són els que ens ocupen, i els que jo votaré, no dels pressupostos dels propers anys que encara no s’han fet”. Veray recorda que “les projeccions són aproximacions, però no són fets i, en aquest cas, a més, si es vol parlar de projeccions caldria parlar de la projecció pel 2016 del tram Girona-frontera francesa que en els PGE presentats pel 2013 està a 0 i després de l’acceptació d’una de les nostres esmenes passarà a ser de 30 milions d’euros”. Veray ha manifestat que “d’això no en parla el PSC i el sr. Sàez, que curiós, no creuen?”. La diputada ha afegit que “sincerament, crec que ja n’hi ha prou d’utilitzar d’una manera tan exageradament electoralista la N-II per part d’aquells que han governat els últims anys Espanya i no van fer res per aquesta carretera”. En aquest sentit, Veray ha insistit en que “cal que parlem del moment, del present, i el que avui sí que és una realitat és que dilluns el Govern del Partit Popular va reprendre les obres de desdoblament del tram Sils-Caldes, un tram que el PSOE va deixar abandonat en unes condicions pitjors de les que estava, i que el 2013 la inversió a la N-II serà el triple de la prevista pel PSOE l’any 2011”.

Veray ha destacat que “els pressupostos del 2013 preveien 30,8 milions d’euros per la N-II i gràcies a dues esmenes del Partit Popular s’hi afegiran 5 milions per al proper any”. “Parlar de pressupostos del 2016 avui és molt agosarat ja que falten encara molts anys i no només s’haurà començat una nova legislatura, sinó que sembla una estratègia electoral del PSC per intentar no enfonsar-se del tot, cosa que trobo lamentable”.

La diputada popular també ha manifestat que “és molt més important que s’hagin reprès les obres després de 3 anys aturades però sembla que les bones notícies no interessen al PSC ni venen”. A més, Veray ha reafirmat que “en aquests moments el més importants és que el Govern invertirà en millorar la seguretat a la N-II per acabar amb el seu grau índex de sinistralitat” i, en aquest sentit, ha citat els 10 milions d’euros que figuren en els PGE 2013 pel tram nord, que permetran millorar la seguretat i plantejar les variants de Pont de Molins i Bàscara. La diputada popular s’ha referit als mesos d’execució de les obres de desdoblament del tram Sils- Caldes ja que també això s’ha arribat a posar en dubte aquests dies. “Un cop acabada la tramitació administrativa, les màquines ja estan treballant i l’empresa diu que l’obra podria estar enllestida a principis del 2014”, ha dit Veray. “L’inici de les obres ha coincidit amb una convocatòria d’eleccions, és veritat, però una cosa no té res a veure amb l’altra ja que el món segueix funcionant a banda de que el sr. Mas dimiteixi del seu càrrec i faci eleccions anticipades, així que, com ja vàrem dir el juliol que passaria, el mes d’octubre el Govern ha iniciat els treballs en aquest tram”, ha afegit la diputada.

Per últim, Veray ha volgut fer èmfasi en que “35,8 milions per la N-II és molt més del que el PSOE va pressupostar en els últims 3 anys i és realment increïble que aquesta força política, que no va fer res en els últims 8 anys per aquesta carretera, avui intenti i vulgui donar-nos lliçons a tots”. “El PSC no té rumb ni memòria, però haurien de tenir un mínim de rigor, serietat i dignitat”, ha conclòs Veray.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sou responsables de les morts de joves en aquets tram

Anònim ha dit...

Si el senyor X mata a 10 persones i el senyor Y en mata 5, és lícit que el darrer es feliciti de ser més bona persona que el primer?

La Nacional II és la vergonya de Catalunya es miri per on es miri. Vanar-se de fer una miqueta més que l'anterior és patètic. El que hauria de tenir vosté, i tota la resta de polítics que han permès aquesta situació, és vergonya.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb els dos anteriors comentaris. No teniu vergonya. No puc entendre que gent que viu aquí tingui tant odi cap a tot lo d'aquí