dimarts, 8 de gener de 2013

Veray: “Avui es demostra que el govern del PP està compromès amb Girona i les seves comarques”

La diputada del PPC per Girona i portaveu del partit a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha manifestat que “avui es demostra que el govern del PP està compromès amb Girona i les seves comarques i que al llarg d’aquest primer any de Govern del PP aquest ha treballat de valent perquè l’arribada del TAV a casa nostra fos una realitat el més aviat possible ”. 

Per Veray “tot i les estrictes restriccions pressupostàries, el Govern ha tingut en compte Girona i ha apostat per prioritzar-hi l’arribada de l’alta velocitat amb una inversió total de més de 3.700 milions d’euros”. Veray s’ha mostrat molt satisfeta i ha manifestat que “el TAV és de vital importància pel desenvolupament de les comarques gironines i suposarà un impuls no només pel turisme gironí sinó també per explotar Girona com una ciutat de negocis”. 

La diputada ha assegurat que “infraestructures com aquesta senten la base de la recuperació econòmica a Girona, a Catalunya i a Espanya” i que aquesta “esdevindrà, segur, un motor de desenvolupament econòmic que en moments tan difícils i complicats com els actuals és del tot imprescindible”. 

Per Veray aquesta infraestructura “millorarà també la qualitat de vida dels gironins, sobretot d’aquells que s’han de desplaçar de forma freqüent a Barcelona o a Madrid per treballar, perquè serà una alternativa de transport extremadament eficient”. La diputada popular ha recordat que “va ser el PP qui el 2001 va dissenyar un projecte ferroviari per Girona, per donar un impuls significatiu a la ciutat dins del que s’emmarca avui l’arribada de l’alta velocitat”. 

La diputada també ha destacat que “aquesta nova infraestructura permet que Catalunya sigui la primera Comunitat Autònoma amb les quatre capitals de província connectades en alta velocitat entre elles, amb la resta d’Espanya i amb Europa”. 

“ A partir d’aquest moment, si ho fem be, s’obre per a Girona i les seves comarques un ventall d’oportunitats de desenvolupament importantíssim que ens ha de permetre donar el salt definitiu i convertir-nos en una ciutat de referència a tots els nivells” ha explicat la diputada popular que seguidament ha afegit que “l’estratègia de promoció de la nostra ciutat és ara el més important perquè cal sortir a explicar tot el que podem oferir”. 

Finalment la Portaveu popular ha lamentat el discurs desencoratjador i , pessimista de l’Alcalde en l’acte d’inauguració del TAV a Girona, en aquest sentit Veray ha explicat que “malgrat l’Alcalde s’entossudeixi a restar importància a l’arribada de l’alta velocitat a Girona els ciutadans saben que no és així i ho valoren positivament i com una gran oportunitat”. “ Crec que el Sr. Puigdemont està instal•lat en la crítica constant a tot allò que es fa des del Govern de l’Estat única i exclusivament com a estratègia per a desgastar-lo, fet del tot equivocat ja que respon a interessos partidistes de CiU i no als interessos de la ciutat que són els que haurien de realment importar-li”, ha conclòs Veray.