divendres, 1 de març de 2013

El PPC de Girona presenta 34 al·legacions al pressupost municipal

El Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona ha registrat aquest matí 34 al·legacions al pressupost municipal, que es va aprovar al darrer ple del mes de febrer. Els populars ja van manifestar en aquell moment que “el pressupost presentat per CiU no és el que la ciutat necessita en aquests moments”, i per aquest motiu hi van votar en contra. Segons la portaveu dels populars a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, “hem proposat unes modificacions per centrar els nostres esforços en les àrees que ens poden ajudar a sortir de la crisi i ajudar els gironins que més dificultats tenen”.

Veray ha detallat que “hem demanat increments a les partides de Promoció Empresarial, Convenis de Promoció, Convenis d’Ocupació, Convenis de Turisme i als Plans de Dinamització com a eines per crear ocupació i generar riquesa, que és el que ara necessita aquesta ciutat i els seus ciutadans”. En aquest sentit, els populars gironins, també han demanat que el pressupost per al 2013 inclogui una partida de 100.000 per l’elaboració i aplicació d’un pla de xoc contra l’atur juvenil.

“Intentar sortir de la delicada situació que patim alhora que fem front als problemes que la crisi genera, ha de ser la nostra prioritat”, ha explicat Veray, i ha demanat noves partides per abordar projectes i mesures com el pla de xoc contra la pobresa infantil (80.000€), el nou menjador social (70.000€) o l’ajuda en la compra dels llibres de text a l’educació primària (300.000€). Tanmateix, Veray ha recordat que “a finals de 2012 vam aprovar una moció al ple de l’Ajuntament de Girona per tal de destinar l’1% dels ingressos propis del consistori a Solidaritat i Cooperació, quelcom que no es compleix en el pressupost que ens va presentar l’equip de govern”. Per aquest motiu, els populars demanen incrementar en 370.000€ la partida destinada a Solidaritat i Cooperació per tal d’arribar als 710.000€ que s’hi han de destinar. “És molt important reforçar l’àrea de Serveis Socials, però amb polítiques finalistes, i no hi ha millor política social que la creació d’ocupació”, ha resumit Veray.

Veray també ha explicat que “pel que fa a les actuacions als barris, no veiem convenient que es deixi tot en mans d’un procés participatiu, perquè ja hi havia projectes compromesos i molt necessaris que tal com està el pressupost ara mateix s’han convertit en una incògnita”. Els populars gironins demanen que es doti d’una partida pressupostària projectes com la reconversió de la plaça Ermessenda, l’adequació dels Jardins de Fora Muralla i de la plaça dels Jurats, la reparació de la piscina de la Devesa o els projectes dels locals socials de Palau i Vista Alegre, entre d’altres. “Del milió d’euros destinat a les actuacions als barris demanem que la meitat es destinin a aquests projectes prioritaris i l’altra meitat es destini al que els processos participatius decideixin”, ha dit Veray, tot recordant que “no es poden supeditar les inversions als barris única i exclusivament al que decideixi la Mesa d’Entitats, tal com preveu el pressupost aprovat inicialment i del qual van desaparèixer totes les inversions als barris perquè es van agrupar en una partida genèrica d’un milió d’euros”.

A banda d’aquests projectes, els populars gironins també demanen una partida de 40.000€ per l’elaboració i aplicació d’un Pla de mesures concretes per a la reactivació econòmica del barri de Sant Narcís. “És un barri que ha patit unes obres molt importants per la ciutat de Girona i se’ls ha de compensar”, ha explicat Veray. Sobre aquest mateix barri, Veray també ha demanat “destinar els recursos necessaris de la partida de Projectes d’Urbanisme per arranjar l’arc de la Plaça Assumpció que es va malmetre per l’impacte d’un camió d’escombraries al mes d’agost del 2012 i encara no s’ha reparat”.

Per últim, els populars també proposen destinar 200.000 euros al soterrament de contenidors al centre de la ciutat. Per Veray “enlloc de comprar-ne tants de nous per anar en superfície, hauríem de tenir una planificació de quins contenidors s’han de soterrar i començar a fer-ho d’immediat perquè ja fa anys que hauria d’estar fet”.