diumenge, 10 de març de 2013

Veray: “Amb bona voluntat, diàleg i temps estic convençuda que el Festival del Circ es podrà tornar a celebrar al Castell de Sant Ferran”

La diputada del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, ha apostat avui, durant una visita a Figueres, per solucionar el conflicte que hi ha entre l’Ajuntament de la ciutat i el Consorci del Castell de Sant Ferran (del qual l’Ajuntament també en forma part) per tal que el Festival del Circ i Firagri es puguin tornar a celebrar en aquest espai. “Amb bona voluntat, diàleg i temps estic convençuda que el Festival del Circ es podrà tornar a celebrar al Castell de Sant Ferran”, ha dit la diputada popular. 

“Lamentem la polèmica que s’ha generat amb aquest problema d’ubicació del festival i com s’ha magnificat des de l’equip de govern”, ha dit Veray, qui ha explicat que “el problema és que hi ha hagut punts de vista diferents sobre aspectes concrets, com per exemple la col•locació de les carpes del Festival del Circ en una zona del castell o una altra que el propi director del Consorci considerava més adient per tal que el patrimoni no se’n ressentís”. Veray també ha matisat que “pel que fa a Firagri no hi havia cap problema per celebrar-la al Castell de Sant Ferran, però l’Ajuntament de Figueres ha decidit fer-la en un altre lloc”. “Crec que respostes com aquesta no ajuden al diàleg i així li traslladaré a l’alcaldessa de la ciutat avui”, ha dit Veray, qui ha considerat “una equivocació per part de l’equip de govern endur-se Firagri del Castell de Sant Ferran”. Veray ha ofert la seva ajuda i col•laboració, així com la del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Figueres per tal que l’Ajuntament i el Consorci “recuperin el diàleg i la bona entesa”. 

Precisament, després de visitar el Castell de Sant Ferran, la diputada popular ha assistit a la inauguració de Firagri, que ha qualificat com “una fira molt consolidada i molt important per la comarca de l’Alt Empordà i per tota la província de Girona”. “Malgrat les dificultats, és d’agrair que es mantinguin aquest tipus de fires perquè poden ajudar a reactivar l’economia, especialment en el sector agrícola que tant important és en aquesta comarca”. A més, ha destacat “el dinamisme que aquests esdeveniments aporten a la ciutat”. 

Veray també ha aprofitat la visita a Figueres per interessar-se per les obres al convent dels Caputxins. “Aquesta és una inversió que s’està fent des del Govern de l’Estat, a través de l’1% cultural”, ha dit Veray, qui ha manifestat que “m’interessa saber com s’executen aquelles obres que es paguen des del Govern de l’Estat i més en moments de crisi econòmica en que hem d’intentar que tots els recursos s’inverteixin bé i en allò que les ciutats necessiten, com en aquest cas de la ciutat de Figueres”. “Les entitats del municipi l’estan esperant i nosaltres esperem que les obres segueixin el curs que han de seguir i que aviat aquesta infraestructura sigui una realitat”, ha conclòs la diputada.