dimecres, 22 de maig de 2013

El PPC donarà suport al canvi de contenidors a Girona per responsabilitat

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha explicat que “després de resoldre alguns dubtes que teníem en el darrer ple, donarem suport al canvi de contenidors per responsabilitat”. Veray creu que “era difícil consensuar un altre projecte i executar-lo abans d’acabar l’any per no perdre el fons FEDER”. A més, la portaveu popular detalla que han pactat amb l’equip de govern algunes millores del procés i valora positivament la cessió dels contenidors vells als Centres Especials de Treball. 

De fet, en el ple de maig, Veray ja es va mostrar preocupada perquè el canvi de tots els contenidors podia suposar deixar sense feina els Centres Especials de Treball que havien de reparar els malmesos per tal que es poguessin seguir utilitzant. “Amb l’acord al que s’ha arribat per cedir els vells a aquests centres, no només mantenim aquesta ocupació, sinó que a més això els hi generarà ingressos extres en tant que els podran vendre, un cop reparats, a altres municipis”. “Ens aquests moments ens semblava vital mantenir aquesta ocupació i especialment en aquest sector tan afectat pels ajustaments pressupostaris”, ha manifestat Veray. 

Durant les converses mantingudes i la reunió amb l’alcalde, els populars també van posar com a condició per al seu vot favorable que es mantingui la freqüència de recollida de la fracció orgànica a l’Eixample en 6 dies. “L’equip de govern proposava reduir-la a 3 dies i això podia suposar un problema, especialment a l’estiu i considerant que és una zona on hi ha molts locals de restauració”, explica Veray. Per últim, també van pactar que s’exigirà a l’empresa que agilitzi el soterrament de contenidors tal com figura al contracte de neteja vigent i segons el qual s’han de soterrar 200 contenidors en els propers 8 anys. 

“Pel que fa al contenciós tenim més garanties de que no es veurà afectat per aquests canvis, després de repassar el contracte i mantenir converses amb l’alcalde i el cap d’àrea”, ha assegurat Veray. La portaveu popular ha dit que “era necessari treballar des del rigor i en positiu per arribar a una entesa i assegurar aquest fons FEDER”, i ha demanat a PSC i ICV “que actuïn amb la mateixa responsabilitat, a diferència del que han fet fins ara”. En aquest sentit, Veray ha recordat que “fa pocs mesos aquests dos grups van permetre aprovar un pressupost on hi figurava la inversió dels contenidors i ara es mostren contraris al projecte”.

1 comentari:

Francesc Xavier López Vegas ha dit...

A mi em semblaria de més responsabilitat mantenir el contracte per el qual l'empresa que s'en dú 90 milions d'euros canviés els contenidors que li toquen, en lloc d'estalviar-se diners que hem de pagar entre en FEVER aquest i els gironins. No ho podria entendre, en FEVER aquest, que valdria més la pena donar feina a 25 persones durant vuit anys i quatre mesos a mil euros al mes, i que aquests 25000 euros corrents per girona generesin més ocupació, més riquesa, i menys pobresa? Voleu dir, que amb una carta ben feta, no ho entendrien? Si voleu us la redacto.....