dimecres, 19 de juny de 2013

Tenim #dretasaber - Article Girona Notícies 18.06.2013

Contrastar informacions és un exercici molt recomanable abans d’opinar i de configurar els nostres pensaments. Basar-los en una primera i única font ens aboca al perill de caure en l’error. Des del Partit Popular Català volem posar fi al pensament únic que altres partits volen imposar a Catalunya i que resumeixen en que tots els problemes són culpa de Madrid. El Govern de la Generalitat s’ha convertit en una font d’informació parcial, interessada i partidista, que en lloc d’explicar la seva acció de govern (si és que la té) es dedica a criticar la del Govern de l’Estat i a treballar per la independència. Ho fan amb mitges veritats i amagant intencionadament les dades que desmunten els seus arguments. Per això hem engegat la campanya del #dretasaber (www.dretasaber.com), perquè tots els catalans tenim dret a conèixer la veritat. 

Per exemple, cal saber que l’any 2010 el tripartit va adquirir compromisos de despeses amb càrrec a exercicis futurs per valor de 79.500 milions d’euros. Aquests compromisos adquirits s’allarguen fins l’any 2108. És a dir, ens van endeutar per tota la vida i també a algunes generacions futures. Amb un deute acumulat de 50.500 milions d’euros l’any 2012, l’any passat els interessos derivats d’aquest deute ens van costar a tots els catalans 8.800 milions d’euros. És evident, doncs, que la nefasta gestió econòmica del Govern de la Generalitat és causa directa dels problemes de liquiditat que tenim actualment a Catalunya. 

I si parlem del dret a saber, també cal recordar la feina que el Govern de l’Estat està fent. A les comarques de Girona tenim alguns exemples molt positius, com la reforma de la Llei de Costes, que ressol grans problemàtiques del nostre litoral com la d’Empuriabrava, Platja d’Aro o Santa Margarida de Roses, i troba un equilibri entre la protecció del litoral, la propietat privada i l’activitat econòmica, acabant amb les arbitrarietats i absurds resultants de l’aplicació de la llei per part del Govern Socialista. O l’esforç per desencallar el desdoblament i millora de la N-II. Actualment ja s’estan executant les obres del tram entre Caldes de Malavella i Sils i properament es licitaran les obres del tram Sils- Maçanet de la Selva. Igualment, per la part nord també s’està avançant en els projectes per duplicar alguns trams i l’execució de les variants de Pont de Molins i Bàscara. Aquest impuls que ha donat Partit Popular a la N-II contrasta amb el panorama anterior a la seva arribada al Govern, quan les obres a la N-II portaven anys aturades amb la via totalment empantanegada en alguns trams. 

Tot i així, hi ha qui no coneix aquesta realitat. Per això és important facilitar l’accés a les dades objectives i promoure l’interès per contrastar informacions entre els ciutadans. Amb la campanya del #dretasaber nosaltres ens sumem a aquest objectiu per enriquir els temes de debat amb un contrapunt rigorós. 

Concepció Veray 
Diputada del PPC al Congrés dels Diputats