divendres, 10 de gener de 2014

El Partit Popular reafirma que la millora i modernització de la N-II és una de les principals prioritats del Govern

El Partit Popular ha reafirmat avui que la millora i modernització de la N-II és una de les principals prioritats del Govern de l’Estat en matèria d’infraestructures des del principi de la Legislatura. Així ho ha manifestat el Secretari General d’Infraestructures, Manuel Niño, arrel d’una pregunta de la diputada del Partit Popular per Girona, Concepció Veray, a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats. 

En la seva resposta a la diputada, Niño ha dit que són “plenament conscients de la problemàtica que presenta actualment aquesta carretera”, i ha afegit que “sumada a la situació de paralització en la que es trobaven totes les actuacions previstes pel Govern anterior per resoldre la problemàtica d’aquesta infraestructura” ha motivat el disseny del Pla de millora de la carretera N-II, que ja va anunciar la ministra de Foment, Ana Pastor. Un pla que Niño ha qualificat de “sòlid i coherent”. Precisament, Veray s’ha referit en la seva intervenció a l’aturada de les obres durant els anys de govern socialista i ha dit que “va complicar més la situació d’aquesta carretera i la va fer més perillosa”. A més, segons ha explicat Veray, “la paralització d’algun d’aquests projectes ha suposat un cost per al govern actual”. “El PSOE passarà a la història per haver aturat les obres del tram Sils-Caldes i del tram Orriols- Medinyà”, ha assegurat. 

La diputada popular ha recordat que “cada cop que el ministre Blanco venia a Girona ens deia que la N-II era una prioritat del govern socialista, ens prometia que els projectes s’estaven fent i que les obres anaven per bon camí”, per concloure que finalment no es van fer. “Als pressupostos van pintar molts milions, però al final sempre eren zero euros d’execució”, ha criticat Veray. 

D’altra banda, la diputada popular assegura que els dos anys de Govern del Partit Popular “ens han donat esperança als ciutadans de Girona perquè hem vist que les obres s’han tornat a posar en marxa”. “Els pressupostos potser no són tan amplis com els que posava Blanco sobre el paper, però són realistes i es compleixen”, ha manifestat Veray. En aquest sentit, el Secretari General d’Infraestructures ha detallat en la seva resposta les actuacions que s’estan portant a terme i ha destacat la represa de les obres al tram Sils-Caldes i que al maig es va aprovar el projecte constructiu del Sils-Maçanet, que es preveu licitar durant el 2014. D’altra banda, com actuació urgent es licitaran les obres de remodelació de les interseccions de Pontós i Garrigàs, el projecte de les quals es va aprovar al juliol d’aquest any. També ha posat en valor el nou enllaç de l’AP-7 a l’alçada de Vilademuls, que es preveu que entri en funcionament l’estiu del 2014 i que permetrà completar la circumval•lació de Girona, de 20 quilòmetres en total. 

Per la diputada, la prioritat és resoldre el problema de la seguretat vial a la N-II. A més, Veray ha recordat que aquesta carretera és una important via de comunicació que connecta amb França i considera que millorar la N-II “no només és important pel desenvolupament de les nostres comarques sinó que és important pel desenvolupament de tot el país”.